GTA Bir Kez Daha Manşetlerde !

Ryan Donovan (işaretli), olaydan saatler önce görev arkadaşlarıyla böyle poz vermiş.
20.09.2011 13:33 Talha Aynacı

    
     Daha önce de adı defalarca cinayet ve toplu katliam olaylarına karışan Grand Theft Auto serisi yine zan altına alınacağa benziyor.
 
     İngiliz The Metro gazetesi kaynaklı Eurogamer haberine göre; 9 nisan 2011 tarihinde, Londra'ya 26 km uzaklıktaki Dartford şehrinde 23 yaşındaki Ryan Donovan arkadaşlarına " Grand Theft Auto tarzında bir katliam yapacağım." dedikten sonra aşırı içkinin de etkisiyle görev aldığı İngiltere Kraliyeti Deniz Donanması'na bağlı  nükleer güç desteğine sahip HMS Astute isimli denizaltına saldırı düzenledi. Saldırı sırasında SA80 tipi bir piyade tüfeği kullanan Donovan, Kumandan Üsteğmen Ian Molyneux'u kafasından vurarak öldürürken, 2 memuru da ağır yaralamıştı.
 
     Dün olayla ilgili mahkeme sonuçlanmış ve Donovan'ın en az 25 yıl hapsine karar verilmişti. İşin en ilginç yanı ise savcı Nigel Lickley tarafından gelen açıklamada oldu. Lickley, mahkemeye verdiği demeçte Donovan'ın  Grand Theft Auto isimli video oyunundan bahsettiğini ve tıpkı oradaki gibi katliama başlayınca adam öldürerek puanını arttırabileceğini anlattığını dile getirdi. The Metro isimli gazete bu hikayeyi "Denizcinin Nükleer Denizaltındaki GTA'lı Silah Cümbüşü" olarak manşetine yansıttı.
 
     Pek çok kez bu konuda tartışmalara sebep olan GTA ve oyunun hak sahibi Take-Two'ya karşılık 2009 yılında Alabama'da milyon dolarlık bir dava açılmıştı. Dava sebebi, saatlerini bu oyunda harcayan bir gencin cinnet geçirerek ikisi polis, üç insanı katletmesiydi. Geçtiğimiz ay İngilitere'de yaşanan ayaklanmalarda da London Evening Standard gazetesi manşet başlığını GTA'yı ilişkilendirerek atmış ve sanal vahşetin gerçek dünyaya yansıdığını belirtmişti.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Grand Theft Auto IV Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Rockstar North Dağıtıcısı: Rockstar Games Tür: Action Çıkış Tarihi: 3 Aralık 2008
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 26 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da Büyük Final: MOUZ ile Vitality Arasında Gerçekleşecek! 12 Mayıs VCT 2024 EMEA 1. Aşama'da Büyük Final Bugün Gerçekleşecek! 12 Mayıs Skyrim İçin 180'den Fazla Görev Ekleyen DLC Boyutlu Mod Yayınlandı 12 Mayıs Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor 12 Mayıs Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 12 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler