GTA V'ten Yeni Detaylar Geldi!

02.05.2013 21:05 Samet Konuksal


    Bu haftanın Grand Theft Auto V yoğunluklu geçeceği belliydi. Geçtiğimiz günlerde önemli oyun otoritelerini toplayıp ön inceleme sürümünün sunumunu yapan Rockstar Games, bu hamlesinin meyvesini aldı. GTA V'ten sürüyle yeni detay ortaya çıkmaya başladı.
 
    Konuyla ilgili yayınlanan ön incelemelere baktığımızda GTA V'in, GTA IV'e oranla daha ayrıntılı ve daha yenilikçi bir oyun olacağı belirtiliyor. Örneğin CVG sitesi, GTA V'in hem görsel hem de teknik olarak GTA IV'ten birkaç adım ileride olduğunu söylemiş. Ancak bu haberde size tek tek sitelerin neler dediğini değil de, genel bilgileri madde madde aktarmayı tercih ediyoruz. İşte başlıyoruz;
 
- Görevleri her zamanki gibi iki tarzda bitirebilirsiniz. İster gizliliğe, ister aksiyona yönelmek sizin elinizde. Ayrıca bazı görevlerde grubunuza 3 kişiden fazla karakter alabiliyorsunuz. Bu karakterlerin hackleme, kilit açma gibi yetenekleri var.
 
- Her karakterin 9 farklı yetenek dalı olacak ve her görev sonrasında yetenekler daha da gelişecek. Bunlar, vuruş, dayanıklılık, güç, gizlilik, helikopter sürme, araç sürme, mekanik yetenekler ve koşma kapasitesi olarak ayrılmış. Ayrıca her üç karakterin kendine has bir adet yeteneği var ve bu da gelişime açık.
 
- Bu özel yeteneklerde Franklin araç sürerken zamanı durdurabiliyor, Trevor verdiği hasarı arttırırken aldığı hasarı azaltabiliyor, Michael ise Max Payne misali bullet time gibi bir yeteneği kullanabiliyor.
 
- Görevlerden elde edeceğiniz gelirlerle yeni ev, garaj ve iş yeri satın alabiliyorsunuz.

- Karakterinizin görünüşünü saç, kıyafet ve dövme başlıkları altında değiştirebiliyorsunuz.
 
- Oyunda araç modifikasyonu bulunuyor. Aracınızın rengini, lastiklerini, cam renklerini, ızgaralarını ve spoilerlarını değiştrebiliyorsunuz. Bunların haricinde araçlarınızın teknik özelliklerini de geliştirebileceksiniz.
 
- Kullanacağınız silahlar da düzenlenebilir halde. Silahlara dürbün, susturucu, lazer görüşü ve daha yüksek mermi kapasitesini ekleyebiliyorsunuz.
 
- Sosyal etkinlik olarak belirtilenlere göre yoldan 'misafir' alabiliyor, bazı challange görevlerini yapabiliyorsunuz. Ayrıca yoga, golf, tenis ve bisiklet yarışı gibi etkinliklere de katılabiliyorsunuz.
 
- Denizlerde de bir ekosistem yer alıyor. Yani denizde bir anda köpek balığıyla veya başka bir balıkla karşılaşabilirsiniz. Bu konu önemli çünkü denizlerde bazı hazineler bulunuyor. Sizden başka diğer NPC'ler de bu hazinenin peşine düşebilir. Ayrıca dağlarda da vahşi hayvanlara rastlayabilirsiniz.
 
- Oyunun multiplayer bölümünde Michael, Trevor ve Franklin'in haricinde özel bir karakteriniz yer alıyor. Oyunun singleplayer bölümüyle multiplayer bölümü birbiriyle bağlantılı özellikler taşıyacak. Rockstar multiplayer kısmından detayları yakında paylaşacak.
 
- Oynanış konusunda karakterler birbirine göre farklılık gösteriyor. Örneğin Michael daha yavaş hareket ediyor.
 
- Belirtilenlere göre GTA V'te küçük detaylar inanılmaz seviyelere ulaşmış. Film posterleri, tişört üzerindeki yazılar, duvarlardaki yazılar vb. bizi şaşırtacak seviyedeymiş. Tabii easter eggler de oyunun önemli bir parçası.
 
- iFruit isimli telefon sayesinde oyun içerisinde görüntü alıp Rockstar's Social Club'a yükleyebiliyoruz. iFruit'in diğer sosyal özelliklerinin de olması bekleniyor.
 
- Oynanış konusunda, karakterler arası geçişi sinematik sahnelerde veya kontorlü yapay zekanın devraldığı yerlerde yapabiliyoruz. Oyunu tek bir karakterle bitirmek gibi bir seçenek yok gibi, zira her karakterin kendine has yetenekleri var ve bunlar görevleri çözmenizde büyük rol oynuyor. 
 
- Eğer bir karakteriniz ölürse görevi yeniden yapmak üzere checkpointe yönlendiriliyorsunuz. İki karakteriniz ayakta olup, tek bir karakteriniz ölse bile. GTA V'te karakterler arası yardımlaşma büyük rol oynuyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Grand Theft Auto V Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Rockstar North Dağıtıcısı: Rockstar Games Tür: Action Çıkış Tarihi: 14 Nisan 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 63 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Assassin’s Creed Shadows Duyuruldu! İlk Fragman Geliyor 5 Saat önce MultiVersus İçin Joker Oynanış Fragmanı Yayınlandı 6 Saat önce Helldivers 2 Satışları 12 Milyonu Aştı! 6 Saat önce Sony Interactive Entertainment Yeni Ceo'larına Kavuştu 7 Saat önce PlayStation 5 Konsol Satışları 59.3 Milyona Ulaştı! 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler