Geliştiricilerin Şu Anda Sadece %10'u Yeni Nesil Konsollara Oyun Yapıyor

25.01.2020 00:28 Gazali Çetinkaya

 
 
4 binden fazla geliştiricinin katıldığı Game Developers Conference (Oyun Geliştiricileri Konferansı) anketi yayınlandı ve anket sonuçlarına göre geliştiricilerin şu anda sadece %10'luk kısmı yeni nesil konsollara oyun yapıyor.
 
PC %56 ile şu anda en çok oyun geliştirilen platform. Onu %39 ile mobil, %25 ile PlayStation 4 ve %23 ile Xbox One takip ediyor. PlayStation 5 ise %11 ve Xbox Series X %9.
 
Geliştiricilere bir sonraki projesini hangi platformlara geliştirmek istedikleri sorulduğunda ise; mobil %39 ile en çok oy alan platform olarak birinci sırada yer alıyor. PlayStation 5 %23, Xbox One 20 ve Xbox Series X %20.

Geliştiricilere en çok ilgisini çeken platformlar sorulduğunda ise; PlayStation 5 %38, Switch %37, mobil %34 ve Xbox Series X %25 oranında oy alıyor.
 
Son olarak, bundan beş yıl sonra en dominant sürükleyici gerçeklik teknolojisinin ne olacağı sorusuna da geliştiricilerin %32'si artırılmış gerçeklik ve %25'i sanal gerçeklik diyor.
 
Yeni nesil konsollar PlayStation 5 ve Xbox Series X bu yılın sonlarında piyasaya sunulacak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 4 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler