Grand Theft Auto V'in Türkçe Yamasının Resmiyet Durumu Kesinleşti

21.11.2014 01:36 Tayfun Kumaş

 
    Biliyorsunuz ki The Walking Dead, The Wolf Among Us, South Park: The Stick of Truth ve Wolfenstein: The New Order gibi oyunları Türkçe olarak sunan TechnoGame ekibi, şu an en büyük çeviri projelerinden biri Grand Theft Auto V ile uğraşıyor. Çeviride %84'e varan ekip, oyunun resmi Türkçe olması hakkında bilgi verdi.

    Benimde içlerinde bulunduğum ve boş zamanlarımda çeviriye destek verdiğim, GTA III ve Vice City gibi çevirilerinden senelerce tanıdığınız Oğuz Gürsel gibi isimlerin bulunduğu Grand Theft Auto V çevirisi, TechnoGame ekibi ile üç ayda %80'lere ulaştı. Çevirinin ufak tefek ve bir o kadarda önemli kısımları şu an çevrilirken Rockstar London ofislerinde resmi bir görüşme gerçekleşti ve her şey bir sonuca bağlandı.

   
Rockstar Games, şimdiye kadar olan imza kampanyasından haberdar ve Türk oyuncuların oyuna verdiği önemi gördüklerini dile getirirken Grand Theft Auto V'in artık tamamlanmış ve bitmiş bir proje olduğunu, kendi firmaları tarafından hazırlanmayan bir çeviriyi kabul edemeyeceklerini, etseler dahi çevirinin test edilmesinin en az 2-3 ay süreceğini ilettiler. İşin en önemli kısmı ise Grand Theft Auto V'ten sonraki oyunlarında Türkçe dil desteğini sunmak istediklerini ve bununla ilgili olarak çalışmalara başlayabileceklerini belirttiler.

    Şimdiye kadar Türkçe dil seçeneği sunmamaları ise Türkiye'de oyun satamadıklarına, atılan oyunların ise çoğunun korsan yollardan satıldığını ve kendilerinin bundan para kazanamadıklarını belirterek bu konuda Türk oyuncularının gerekli hassasiyeti göstermediklerini dile getirdiler.

    Böylelikle en çok merak edilen sorulardan biri olduğu gibi Grand Theft Auto V'in resmi olarak Türkçe olmayacağı ancak ilerleyen yıllarda tekrardan Lokalizasyon başvurusı açacaklarını ve ondan sonraki yıllarda Türkçe oyun sunabileceklerini dile getirdiler.

    Görüşme ile ilgi olan tüm detayları buradan okuyabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Grand Theft Auto V Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Rockstar North Dağıtıcısı: Rockstar Games Tür: Action Çıkış Tarihi: 14 Nisan 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 96 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sony, Stellar Blade'de Yer Alan Irkçı Görselleri Kaldıracağını Açıkladı 11 Saat önce Deliver Us The Moon Switch Konsoluna Geliyor 24 Nisan PUBG: BATTLEGROUNDS Erangel Classic Haritasıyla 17 Mayıs’ta Nostalji Rüzgarları Estirecek! 24 Nisan Lords of the Fallen İçin Master of Fate Güncellemesi Yayınlandı 24 Nisan Horizon Forbidden West PC İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı 23 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler