Guerilla: "PS4 Sadece Yüksek Düzey Bir PC Değil"

10.04.2013 09:05 Talha Aynacı

 
   Killzone serisiyle PlayStation kullanıcılarının gönlünde taht kuran Guerilla Games teknik direktörü Michiel Van Der Leeuw, PlayStation 4'ü sadece yüksek düzey bir PC olarak adlandıranlara ve bu şekilde tanımlayanlara "troller" ve "fanboylar" dedi.

   Van Der Leeuw, gerçekleştirdiği bir röportajda  PS4 donanım mimarisi geliştirme aşamasında önemli bir söz sahibi olduklarını, bir önceki konsola göre daha PC tabanlı gibi dursa da özünde bir oyun konsolu olduğuna değindi ve PlayStation 4'ü bir PC olarak sıfatlandıranlara internet ağzıyla cevap verdi:
 
"İnsanlar şu anda troll'lüyor. Bir troll'e ne dersin ki? Troll'ü besleme, bu onları daha da büyütür. Her zaman için kutunun içine birbiriyle uyumlu ve iyi bir oyun keyfi sunacak son teknoloji donanımları yerleştiriyoruz. Bu da aynı şey; ama özünde bir konsol. En iyi donanım parçalarını kullanmak ve bunları PC'de olduğu gibi daha optimize hale getirmek, PlayStation 4'ü daha az konsol yapmaz. PC oyunculuğu kazandı diye etrafta dolaşan insanları hayal edebiliyorum. Kullandığımız parçalardan yola çıkarak pek çok tartışmaya sebep olanlar vardır. Ancak biliyorsunuz onlar sadece internette dolaşan fanboylar."
 
Daha sonra Van Der Leeuw PS4 ve son teknoloji PC arasındaki farkı açıklamaya devam ediyor:
 
"PC, farklı parçaların aralarında köprü oluşturduğu ve bazen tam anlamıyla uyum sağlayamadığı, olanağına göre randımanın düşük kaldığı bir sistem. Bizim sistemimizde hafıza, ekran kartı ve geriye kalan herşey dengeli. Emin olduğum bilinçli bir sonuç: hafıza hızı, yeterli düzeyde hesaplama ünitesi, sürücü hızı gibi detaylar bir araya geldiğinde tıkanılan, dar boğaza gelinen bir an yaşanmaz. Doğru hesaplanmış donanım birimlerinin bir araya gelmesi sizi,  donanımınızın herhangi zayıf noktası olmadığı konusunda emin kılar."
 
   PS4'ün donanımı geliştirilirken GPU, CPU  ve diğer detayların birbiriyle uyum sağlaması ve performansa herhangi bir etkisi olmaması için en az 5 defa çok önemli değişikliğe gidildiğini söyleyen Leeuw, PS4'ün PC benzeri mimarisi kullanmasıyla bir PC'ye dönüşmeyeceğini vurgulamış oldu.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 4 Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 35 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VCT 2024 Masters Şanghay'da Playoff 4. Gün Karşılaşmaları Tamamlandı! 02 Haziran Kingdom Come Deliverance 2 Resmi Olarak Türkçe'yi Destekleyecek 02 Haziran God of War Ragnarök'ün PC Sürümünde PSN Zorunlu Olacak 02 Haziran Tango Gameworks Kapatılmadan Önce İki Oyun Geliştiriyordu 02 Haziran Intel Extreme Masters Dallas 2024'te Büyük Final Bugün! 02 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler