"Halo'nun Hikayesi Saçmalık"

12.04.2010 16:57 Ersin Kılıç


 
     Yayınlanan son haberleri ile oyun sektöründe uzun bir süre konuşulacağa benzeyen Crysis 2'nin senaryo yazarında Halo'nun hikayesine büyük bir eleştiri geldi.
 
     Crysis 2 geçtiğimiz günlerde New York'ta yapılan gösterimi ile bir anda dikkatleri üzerine çekmişti. İlk videosu ile merakımızı kabartan Crysis 2, aynı etkiyi ilk ekran görüntülerinde ise malesef yapamamıştı. Crysis 2'nin yapımını devam ettiren Crytek ekibinin başı Cevat Yerli ropörtajı haberimizde ayrıca başka bir haberi de sizlerle paylaşmıştık.
 
     Oyunun dağıtım haklarını elinde bulunduran EA Games yaptığı açıklama ile Altered Carbon ve Broken Angels gibi Sci-Fi kitapların yazarı Richard Morgan'ın Crysis 2'nin baş yazarı olduğunu duyurmuştu.

     İşte Crysis 2'nin baş yazarı olan Morgan, bugün oldukça konuşulacak bazı açıklamalara imzasını attı. Halo'nun hikayesini saçma bulduğunu belirten Morgan, serinin karakterleri için ise niteliksiz biraz daha kaba tabir etmek gerekirse kofti karakterlerle dolu olduğunu belirtti. Serinin en önemli karakteri olan Master Chief'inyüz ifadesinin gözükmemesine de takan Morgan, bu durumun karakter ifadesini iyi yansıtmadığını da benzetmeleriyle gündeme taşıdı.
 
     Söz Halo serisinden açılmışken seri ile ilgili önemli bir itirafı da paylaşalım. Serinin yaratıcı firması Bungie'den Jaime Griesemer, Eurogamer ile yaptığı söyleşide halo 2 ve 3'ün aslında tek bir oyun olarak düşünüldüğü fakat daha sonra şimdiki durumun daha uygun olduğu için bu şekilde hareket ettiklerini belirtti.

     Önümüzdeki günlerde betası ile gözükecek olan Halo : Reach bu sene sonunda piyasaya çıkacak. Crysis 2'nin ise tam tarihi belli değil ve 2011'e sarkma ihtimali de bulunuyor.
 
Kaynak1
Kaynak2
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Crysis 2 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Crytek Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: FPS Çıkış Tarihi: 25 Mart 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Fragmanı Disslike Yağmuruna Tutuldu 06 Mayıs Manor Lords İçin Oldukça Komik Bir Shrek Modu Yayınlandı 06 Mayıs Baldur's Gate 3 iPad ve iPhone Cihazlarına Gelebilir 06 Mayıs Activision'ın Zamanında Tony Hawk's 3 + 4 Projelerini Reddettiği Bildriildi 06 Mayıs Kingdom Come: Deliverance 2'nin Savaş Sisteminden Kısa Bir Kesit 06 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler