Hitman: Absolution Neden 6 Yıldır Geliştiriliyor?

Oyun dünyasının en karizmatik suçlularından birisi geri dönüyor
10.07.2011 10:22 Alkan Adakaner


     Hitman: Absolution'ın oynanabilirliğinden sorumlu kişi olan IO Interactive’den Christian Elverdam serinin yeni oyununun neden bu kadar geciktiğine dair açıklamalar yaptı. Bunun nedeni yeni bir teknoloji geliştirmeleri ve beğenilen özellikleri yakından incelemeleriymiş.

     Elverdam'ın açıklamalarına göre Absolution yeni bir oyun motoru olan Glacier 2'yi kullanıyor. Bu oyun motoru geliştirilirken serinin önceki oyunlarına bakılarak Hitman'in önemli noktalarının neler olduğuı ve bunları nasıl geliştirecekleri düşünülmüş.
 
     Geliştirici ekip özellikle yapay zeka konusunda iddialı. Elverdam E3 demosundan örnek vererek yapay zekanın ne kadar iyi olduğunu da vurguladı. Örneğin Hippilerle dolu bir apartmana polis kıyafeti ile girdiğimizde buradakiler bizi pek umursamayacak. Eğer apartmana sıradan giyisilerle gelirseniz hippiler size daha arkadaşça davranacak. 
 
     Yapay zekanın daha önceki bütün Hitman oyunlarından daha gelişmiş olduğunu da belirten Elverdam, polis ekiplerinin özellikle etrafta ölü birileri yoksa bizi gördüklerinde silahlarını çıkartıp hemen ateş etmeyeceklerini söylüyor.
 
     Geliştirici ekibin yapay zeka konusundaki açıklamaları gerçekten sevindirici, ama bu açıklamaların ne kadarı uygulanabilecek orasını oyun çıkınca göreceğiz. PC, Xbox 360 ve Playstation 3 için hazırlanan Hitman: Absolution 2012'de raflardaki yerini alacak.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Hitman: Absolution Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Io Interactive Dağıtıcısı: Square Enix Tür: Action Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Assassin’s Creed Shadows Duyuruldu! İlk Fragman Geliyor 6 Saat önce MultiVersus İçin Joker Oynanış Fragmanı Yayınlandı 7 Saat önce Helldivers 2 Satışları 12 Milyonu Aştı! 7 Saat önce Sony Interactive Entertainment Yeni Ceo'larına Kavuştu 8 Saat önce PlayStation 5 Konsol Satışları 59.3 Milyona Ulaştı! 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler