HoloLens Kısıtlı Bir Görüş Alanına Sahip Olacak

19.06.2015 04:04 Samet Konuksal


    Microsoft'un HoloLens ile beraber yapacakları şüphesiz teknoloji dünyasının en merak ettiği konulardan birisi. Hatta firma E3 sunumunda gösterdiği Minecraft demosuyla beraber birçok kişiyi şaşırtmıştı. Ancak daha önce çıkan söylentiler doğru oldu. Yapılan açıklamalara göre HoloLens, kısıtlı bir görüş alanına sahip olacak.
 
    E3 kapsamında konuşan projenin başındaki isim Kudo Tsunada, "E3'te sergilediğimiz cihazın donanımlarını daha da geliştireceğiz. Fakat yine de HoloLens'ten hiçbir zaman tam anlamıyla bir görüş alanı beklememeniz gerektiğini düşünüyorum. Buna rağmen HoloLens'in piyasaya çıkacak olan sürümünde daha geniş bir görüş alanına sahip olacağız. Yine de iki cihaz sürümü arasındaki farkın çok fazla olacağını söyleyemem." sözlerini söyledi.
 
    Bunu biraz daha anlayacağınız dilden anlatmamız gerekirse, HoloLens'te gözünüzün normal şartlar altında aldığı bütün görüş alanını aynen alamayacaksınız. HoloLens gözlüğünü taktığınızda gözlük cam ekranının sadece belirli bir kısmında hologramları görebileceksiniz. Daha önceden cihazı deneyenler, ekranın aşağıdaki gibi bir yapıda olduğunu söylüyorlar.
 
    E3 kapsamında HoloLens'i deneyen taraflı tarafsız herkes oldukça olumlu yorumlarda bulundu. Bunların arasında Sony'den Shuhei Yoshida ve Microsoft'la ters düşen Cliff Blezsinski de dahil. Mevcut teknolojinin yapabildikleri şimdilik bu kadar olsa gerek. 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
HoloLens Platformlar: PC XBOX ONE Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Aksesuar Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Manor Lords İçin Oldukça Komik Bir Shrek Modu Yayınlandı 1 Saat önce Baldur's Gate 3 iPad ve iPhone Cihazlarına Gelebilir 2 Saat önce Activision'ın Zamanında Tony Hawk's 3 + 4 Projelerini Reddettiği Bildriildi 3 Saat önce Kingdom Come: Deliverance 2'nin Savaş Sisteminden Kısa Bir Kesit 3 Saat önce Cut the Rope Geliştiricisi Paladin Studios Kapandı 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler