IGN: Nintendo'nun HD Konsolu 350-400$ Olabilir

Eğer oyunları kontrolcülere yükleyebilirsek, evimizde bu kontrolcüler üzerinden multiplayer deneyimi yaşayabiliriz!
22.04.2011 08:37 Alkan Adakaner


     Nintendo'nun Wii 2 veya Project Cafe olarak adlandırılan HD konsolu ile ilgili söylentiler gelmeye devam ediyor. IGN yine güvenilir kaynaklara dayandırdığı haberinde bu cihaz hakkında yeni bilgiler sundu.
 
      Siteye göre Tayvan merkezli firma Foxconn'da üretilecek cihazların üretim maliyetleri göz önüne alındığında Nintendo'nun HD konsolu 350 ila 400 dolar arasında bir fiyata satılabilir. Cihazların Ekim ayında fabrikadan ayrılmaya hazır olacaklar ve Kasım'da da satışa sunulabilecekleri söyleniyor. Buna rağmen Nintendo'nun oyun geliştiricilerine daha fazla zaman ayırmak ve stok yapmak amacıyla 2012 yılının başına kadar bekleyeceği söyleniyor.
 
     Project Cafe'nin teknik özellikleri ile ilgili de bilgi veren IGN'ye göre cihaz AMD'nin Fusion teknolojisini değil, aynı firmanın R700 GPU mimarisini kullanacak. Böylece PS3'ün NVIDIA 7800GTX tabanlı GPU'sundan daha iyi bir performans sunacak.
 
      Cihazın CPU'su ise 3 çekirdikleri IBM PowerPC chipsetinden oluşuyor ve Xbox 360 ile benzerlik gösteriyor. Buna rağmen daha önceki haberlerimizde de aktardığımız gibi CPU'nun saat hızı daha iyi olacak. Bunların yanı sıra sistem 3D'nin yanı sıra 1080P görüntü desteği de sunacak.
 
       Konsolun neye benzediği de merak konusu. IGN'nin bu konuda da kulağına bir şeyler fısıldanmış. Söylentilere göre cihaz SNES'in modernize edilmiş haline benzeyecek. Kontrolcüler ise dokunmatik ekrana sahip olacak ve her bir kontrolcü üzerinden oyun oynanabilecek.
 
      Nintendo'nun HD konsolu ile ilgili bir çok isim ortaya çıktı. Bu isimler büyük ihtimalle cihazın kesinleşmiş adı değil, ama "STREAM" adının da söylentiler arasında bulunduğunu hatırlatalım.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo Wii Platformlar: Wii Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Aralık 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Take-Two'nun 12 Farklı Oyunu İptal Ettiği Bildiriliyor 1 Saat önce RPG SerialWorld PC için Duyuruldu 2 Saat önce Splinter Cell'in RTX Remix Görüntüleri Ortaya Çıktı 2 Saat önce Boks Oyunu Undisputed PS5, Xbox Series ve PC için 11 Ekim'de Çıkıyor 2 Saat önce Manor Lords İki Milyon Satış Sayısına Ulaştı: İlk Üç Haftada 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler