IGN: Tarih, 3DS Başarısız Olacak Diyor

Nintendo'nun fiyat indirimi satışların artması için yeterli değil, daha iyi online altyapı ve yeni oyunlar gerek
31.07.2011 10:47 Alkan Adakaner

 
     Nintendo 3DS için yapılan fiyat indirimi sonrası bu konsolla ilgili tartışmalar artmaya başladı. 250 dolardan 170 dolara inen konsolun fiyatında %32'lik bir indirim yapılmıştı. Konsol piyasaya çıktıktan 5 ay sonra yapılan bu indirim başarısızlık söylentilerini de ortaya çıkardı. IGN de yayınladığı bir makalede bu duruma dikkat çekti.
 
    Makaleye göre Nintendo'nun şimdiye kadar erken indirime gidilen konsolları satış konusunda başarılı olamadı. Gamecube, Nintendo 64 ve Virtual Boy gibi aşağıdaki grafikte de görebileceğiniz gibi erken indirim yapılan cihazlar yeterli ilgiyi göremedi (Wii ve DS'in başarısının yanında bu cihazlar çok başarısız görünüyor)
 
    Örneğin NES piyasaya çıktıktan 6 yıl sonra cihazın fiyatında indirim yapılmış. Benzer şekilde DS piyasaya çıktıktan sonra yeni modeli DS Lite ile birlikte eski modelin fiyatı indiriliyor. 
 
    Sonuç olarak olaya tarihsel olarak baktığımızda 3DS'in geleceği pek parlak görünmüyor. Tabi Nintendo gerekli önlemleri bir an önce alırsa cihazın kaderinin değişmesi de mümkün. Sanırım her şey 2011 sonunda belli olacak.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo 3DS Platformlar: 3DS Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 25 Mart 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 20 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Amazon'un Sunduğu MMO Oyunu New World Konsollara Gelebilir 16 Dk önce VCT 2024 Masters Şanghay'da İlk Finalist Gen.G Esports Oldu! 26 Dk önce Test Drive Unlimited Solar Crown PC Demosu Yayınlandı 37 Dk önce Tomb Raider I-III Remastered İçin Yepyeni Güncelleme Yayınlandı 1 Saat önce ASTRO BOT'un Ön Sipariş Bonusları Belli Oldu 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler