Intel CEO'su: Yarı İletken Çip Kıtlığı 2024 Yılına Kadar Devam Edecek

03.05.2022 13:38 Mehmet Tandoğan

 
 
Intel CEO'su Pat Gelsinger geçen yıl yaptığı bir röportajda, yarı iletken çip kıtlığının 2023 yılına kadar devam edeceğini söyledi. Şimdi ise Gelsinger, CNBC ile yaptığı yeni bir röportajda, kıtlığın 2024 yılına kadar devam edeceğini belirtti. 
 
2023 tahmininin 2024'e kaydırılmasının temel sebebi arasında temel üretim malzemelerinin henüz yeterli düzeyde olmadığı yer alıyor. 
 
Gelsinger ek olarak şunları söylüyor: "Yarı iletken kıtlığının yeni tahminlerimize göre 2024'e kadar devam edeceğini bekliyoruz. Bu süreçte çeşitli zorluklar yaşanacak ve ekipmanların üretimi yavaşlayacak. Bu da şirketlerin önemli üretim araçlarını elde etmeleri konusunda engellerle karşılaşacağı anlamına geliyor. Bunun yanı sıra artan talepleri karşılamada birtakım zorluklar da yaşanmaya devam edecek.
 
Intel olarak ABD ve Avrupa'da yeni yarı iletken fabrikaları kurmak için büyük yatırımlar yapıyoruz. Ancak bu fabrikaları kurmak uzunca bir süre alıyor."
 
Öte yandan Konsol üreticileri, COVID-19 salgınından kaynaklanan çeşitli tedbirlerin uygulanmaya başlanmasıyla ve talebin artmasıyla beraber iki yıldan fazla bir süredir stok sıkıntısıyla mücadele ediyor. Geçtiğimiz senenin Eylül ayında Xbox başkanı Phil Spencer, konsol tedarik sorunlarının 2022'ye kadar devam edeceğini belirtmişti.

İlgili İçerik Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PlayStation Plus Mayıs 2024 Ücretsiz Oyunları Açıklandı 02 Mayıs Senua’s Saga: Hellblade 2 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Açıklandı 02 Mayıs Starfield'a 15 Mayıs'ta Gelecek Güncelleme Neleri İçerecek? 02 Mayıs Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 02 Mayıs The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 02 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler