Japonya'da 2013'te Mobil Pazarından Elde Edilen Gelir 5.4 Milyar Dolara Ulaştı

31.03.2014 11:28 Alkan Adakaner


     Mobil oyun pazarı hiç kuşkusuz bütün dünyada her yıl büyümeye devam ediyor. Akıllı telefonların yaygınlaşması sayesinde bu büyüme uzun bir süre devam edecek diyebiliriz. Japonya'da da 2013 yılı mobil oyun pazarı açısından bir hayli hareketli geçmiş.
 
    Bir Japon internet firması olan CyberAgent tarafından yapılan araştırmaya göre 2013 yılında Japonya'da akıllı telefon oyun pazarı 546.8 milyar Yen'e yani $5.4 milyar dolara ulaştı. Bir önceki yıla göre %178'lik bir artış söz konusuymuş. Raporda 2012'deki gelirin 2.9 milyar dolar olduğu belirtiliyor.
 
    İşin ilginç yanı 2013'te Japon oyun pazarının hacminin 10.8 milyar dolar olması. Yani akıllı telefon oyunları geçen yılki yükselişle birlite Japon oyun pazarının yarısını ele geçirmeyi başarmış.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
iPhone Platformlar: Mobil Geliştirici: Apple Dağıtıcısı: Apple Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 29 Haziran 2007
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 2 Saat önce The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 2 Saat önce Gray Zone Warfare PC Sistem Gereksinimleri 3 Saat önce Deus Ex İçin RTX Remix Modu Yayınlandı 4 Saat önce Suşi Dükkanı İşletebileceğiniz Rolling Hills 4 Haziran'da Geliyor 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler