Japonya'da Kiralık Oyun ve Konsol Almak Yasak(mış)

Japonya'da neredeyse her sokakta video oyun satıcısı bulmak mümkün.
31.12.2010 13:21 Levent Polater

 
 
    Şu Japonya gerçekten ilginç bir yer, oyun tatlarını geçiyorum, uygulamalarıyla da bizi şaşırtıyorlar. Bugün yeni bir şey öğrendim, belki aranızda bunu daha önceden bilenler de vardır, hatta illa ki vardır. Ama daha fazla kişinin bilmesi açısından haber yapma gereği duydum.
 
    İşin aslı Japonya'da genel olarak konuşuyorum, kiralık oyun ve konsol satışı yasakmış. Hatta bu sadece konsollar için de geçerli değil elektronik eşyalarda da böyle bir kısıtlama mevcut. Yazılım ve donanım şirketlerinin kiralık ürünler satması yasak. Bu yüzden Japonya'daki 2. el ürünlerin hepsini çok iyi durumda bulabilirsiniz.
 
     2003 yılında bir oyun dükkanı video oyun kiralarken yakalanmış ve eski oyunları etiket fiyatının %80 indirimli şekilde sattığı tespit edilmişti. Bu dükkan polis tarafından araştırılmış ve sonuç olarak suçlu bulunmuş ve dükkan mühürlenmişti. Bu örnek ile Japon satıcıların 2. el oyun satabilmesinin mümkün olmadığını söyleyebiliriz herhalde.
 
    Buradan yola çıkarak Japonya'da neden çok fazla yeni oyun satıldığını da anlayabiliyoruz. "Küçük bir ülke olmasına rağmen popüler oyunlar nasıl oluyor da milyonlarca satıyor?" diye düşünenler, cevabı almak için ülkenin neredeyse tamamının oyun müptelası olmasına bugünkü örneği de ekleyebilirler diye düşünüyorum.
 

İlgili İçerik Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Shadow of the Ninja Reborn, 29 Ağustos'ta Konsollar ve PC için Çıkıyor 32 Dk önce Açık Dünya Aksiyon RPG GALIX: New Horizons PS5 ve PC için Duyuruldu 26 Nisan Korku Aksiyon Oyunu Alien: Rogue Incursion PS VR2, SteamVR ve Quest 3 için Duyuruldu 26 Nisan Outriders Geliştiricisi "Project Dagger" Kod Adlı Oyunu İptal Etti 26 Nisan EA Oyunlarına Devasa Zamlar Geldi: FC 24 2.900 TL Oldu! 26 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler