Kameralarla Hayatta Kalacağınız Korku Oyunu Poltergeist Watcher Geliyor

29.04.2024 12:27 Mehmet Tandoğan

 
 
Klasik kamera ile izleyebileceğiniz korku oyunlarından hoşlanırsanız bu oyun tam size göre diyebiliriz. Daha önce elbette bu temayı işleyen ve aynı zamanda iyi bir şekilde bizlere sunulan yapımları bilirsiniz. Bu oyun içerisinde de sizlere belli bir kamera sunulacak, bunlarla beraber perili evi izleyebilecek ve geceyi sağ salim atlatmak için burada elinizden geleni yapmaya koyulacaksınız.
 
- Stean sayfası
 
Bunun dışında yapım içerisinde çözebileceğiniz çeşitli bulmacalar bulunacak ve bunun akabinde ise bu bulmacaları çözerken gizli nesnelerle ve olaylarla da karşı karşıya kalabileceksiniz. Oyunun diğer taraftan Türkçe dil desteği ile beraber çıkış yapacağını aktaralım. Türkçe dil destekli bu yapım sayesinde elbette oyunu daha kolay bir şekilde anlayabilir ve böylece bulmacaları daha kolay bir şekilde çözebilirsiniz. Bu da oyunda yer alan güzel desteklerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor diyebiliriz.
 
Yapım içerisinde elbette aşina olduğunuz çeşitli mekanikler bulunuyor ve bu mekaniklerle beraber de kameraları tek tek elden geçirebiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabiliyorsunuz.
 
Kameraları gezerken elbette tuhaf olayların olduğundan bahsedebiliyor ve bazı nesnelerin de yer değiştiğini burada aktarabiliyoruz. Diğer taraftan oyunda elbette farklı korku unsurlarıyla karşılaşmaya hazırlanıyor ve bu korku unsurları hem psikolojik hem de diğer unsurlarla beraber bizlerin karşısına çıkabiliyor. Geceyi sağ salim atlatabileceğimiz ve bu korku unsurlarıyla karşılaşabileceğimiz yapımda gizli nesneleri bulmak buradaki temel amacımız olarak karşımıza çıkıyor.
 
Bu unsurlarla elimizden geleni yapabileceğimiz gerilim ve korku dolu mekaniklerle karşılaşabileceğimiz ve aynı zamanda hayatta kalabileceğimiz yapımda bazı bulmacalar gerçekten de zorlu bir şekilde karşımıza çıkarken ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bulmacalar bizleri bekliyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre burada farklı şekillerde bulmaca içerikleri bizlere sunuluyor ve her olayla beraber bu bulmacaların içeriği değişkenlik gösterebiliyor.
 
 
 
Korku türünün farklı şekillerde yansımasına görebileceğimiz yapımda kameraları tek tek elden geçirebiliyor, kameraları tek tek bakabiliyor ve her bölge içerisinde geçiş yapabileceğimiz farklı alanlar bulunuyor. Bu alanlara kameralarla beraber bakarken elbette tuhaf olayların olacağını da kestirmek gerekiyor.
 
Bağımsız bir geliştirici tarafından bizlere sunulacak olan bu yapım elbette beklentileri karşılayacak bir yapıyı bünyesinde barındırıyor mu barındırmıyor mu çıkış yaptığı zaman görebileceğiz. Ancak genel olarak oyundan bahsedecek olursak yapımda farklı kameralara doğru odaklanabiliyor, kameraları gezerken ve odaları gözetlerken buralarda neler olup bittiğini anlamak için doğru şekilde ve doğru zamanda bakmamız gerekiyor. Bazı olaylar rastgele olarak karşımıza çıkarken bazı olaylar ise belirli bir sıralamayla beraber bizlere sunulabiliyor ve bulmaca içerikleri ile beraber de buradaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz.
 
Oyunda bir yandan kameraları izlerken diğer yandan ise gizli nesneleri bulmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve karşımıza tuhaf bulmacaların ve kafa yoran içeriklerin aktarıldığını da söyleyebiliyoruz. Tüm bunların üstesinden gelmek için elimizden geleni yapabileceğimiz ve gerilim dolu ortamlarda kendimizi bulabileceğimiz yapımda bir anda karşımıza çıkan ve beliren unsurların olmasından kaynaklanan korku detayları bizlere sunuluyor ve jumpscare dediğimiz korku elementlerin burada yer aldığından bahsedebiliyoruz.
 
Klasik korku detayları ile bizleri sunulacak olan yapımda gerilim ve korku unsurlarını sonuna kadar hissetmeye hazırlanıyor ve kendimizi genel olarak karanlık bir atmosferde bulabiliyoruz
 
 
Karanlık atmosferlerde ilerleyebileceğimiz, farklı kameralara bakabileceğimiz ve sol alt kısımda ok işareti ile beraber kamera birden kamera ikiye veya o dandan diğer kameralara geçiş yapabileceğimiz yapımda her bir kamera farklı bir odaya gösteriyor ve her bir odada aslında neler olup bittiğini burada izlemek durumunda kalıyoruz. Bazen hızlı hızlı geçiş yapabileceğimiz bazen de dikkatlice izleyebileceğimiz yapımda kameraları gezerken aynı zamanda bazı raporlamamız gereken durumlar söz konusu olabiliyor. Yine ekranımızın sol alt kısmında raporlayabileceğimiz çeşitli oluşumlar bulunuyor.
 
Bu raporlamalarla beraber de odada nelerin değiştiğini raporlayabiliyor ve böylece orada neler olup bittiğini haberdar olabiliyoruz. Örneğin bir odada sandalyenin bize doğru baktığını ancak bir sonraki geçişimizde sandalyenin farklı yöne baktığını görebiliyor ve dolayısıyla bu durumu raporlamamız gerekiyor. İşler bu duruma geldikten sonra ise tüm bunların üstesinden gelmek tamamen bizim işimiz oluyor ve buralardaki değişiklikleri gözden kaçırmamamız ve aynı zamanda neler olup bittiğini doğrudan gözlemlememiz gerekiyor. İşte bu sayede oyunun temel hedefi ile beraber karşılaşabiliyor ve bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atmanızda fayda var diyebiliyoruz.

Oyunun temel mekaniklerinden bahsettikten sonra elbette bu yapımın Paranormal filmlerden ilham aldığını aktarabilir ve bu filmlerden ilham alan yapı nasıl olur hemen hemen tahmin edersiniz. Eski bir malikanede yer alabildiğimiz ve malikane içerisinde 6 farklı kameranın bulunduğu yapımda raporlayabileceğimiz, gözlemleyebileceğimiz, çözebileceğimiz ve daha fazlasıyla beraber etkileşime geçebileceğimiz unsurların olduğundan bahsedebiliyoruz. Kasvetli atmosferlere geçiş yapabileceğimiz bu yapımda elbette kameralar içerisinde dikkat etmemiz gereken tablolar, masalar, sandalyeler ve daha fazla detay bizleri bekliyor.
 
 
 
Her bir detay ile beraber uğraşmak ve hangi detaya göz gezdirmek istiyorsak ona bir bakış atmak tamamen bizim işimiz oluyor. Buralarda Neyi Çözebileceğimiz, neye dikkat edebileceğimiz ve hangi yöne doğru gideceğimiz tamamen bizim seçimlerimize beraber gerçekleşebiliyor. Dolayısıyla hayatta kalmak için neler yapabileceğimiz konusunda tamamen kendimize güvenebiliyor ve aklımızdaki sorunları burada aslında çözmek için farklı hamleler gerçekleştirebiliyoruz.

Oyunda ilerlerken aynı zamanda iyi bir gözlem yeteneğinizin ve hafızanızın da olması gerekiyor. Çünkü tüm bu unsurları açığa çıkarmak ve aynı zamanda nelerin değiştiğini görmek tamamen sizin bakış açınıza göre değişkenlik gösterebiliyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi örneğin bir odada kapının açıldığını görebilir, daha sonrasında ise tekrar o odaya bir bakış attığınızda kapının kapandığını deneyimleyebilir ve bunu sürekli olarak aklınızda tutmanız gerekir. Ve 6 farklı oda bulunduğundan dolayı elbette dikkat etmeniz gereken ve göz gezdirmeniz gereken oldukça fazla nesnenin olduğundan da bahsedebiliyoruz.
 
Örneğin raporlayabileceğiniz unsurlar arasında bir eşyanın kaybolması, tuhaf anomalilerin belirmesi, eşyanın yer değiştirmesi ve daha fazlası bulunuyor. Tüm bu unsurlarla bulunduğunuz bölgenin hangi değişikliğe uğradığını seçebiliyor ve eğer bir değişiklik söz konusu ise veya orada korku unsurlarına ait bir detay görürseniz bunu da hemen sağ alt köşeden raporlayabiliyorsunuz. Dolayısıyla hayatta kalmanız gerektiren tüm unsurlar sizin elinizde ve ekranınızda bulunuyor ve bu detaylarla beraber de oyundaki gidişatınızı değiştirebiliyor ve kendinizi burada hayatı tutmak için zorlayabiliyorsunuz.
 
 
 
Ek olarak yapım içerisinde elbette hayaletlerin ve tuhaf olayların olduğundan bahsedebiliyor ve bizi izleyenlere korku salmak için biz de elimizden geleni yapmaya koyulabiliyoruz. Bir anda karşımıza çıkan ve beliren unsurların yer alması ile beraber korku ve gerilim dolu ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Oyun genel olarak bu tarz bir deneyim sunmayı hedefliyor ve bağımsız bir geliştirici tarafından bizlere aktarılmak için piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
Oyun kapsamı sebebiyle elbette küçük bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve kameralar boyunca farklı unsurlarla karşılaşmak durumunda kalıyorsunuz. Oyunu şu anda Steam sayfası açık durumda ve 2 Mayıs tarihinde çıkış yapacağını aktarabiliyoruz. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Rakion Macerası Türkiye’de Başladı! 1 Saat önce Paycell 19 Mayıs PUBG Kupası Başlıyor 1 Saat önce Korku Oyunu DreadOut Remastered Collection, PS5 ve Switch için Duyuruldu 2 Saat önce Beyblade X: XONE Switch ve PC için Duyuruldu 2 Saat önce Tchia Switch Konsoluna Geliyor 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler