Katil, Dead Rising 2'den Esinlenerek Silah Yaptı

18.07.2013 11:28 Talha Aynacı


 
   İspanyol haber ajansı El Mundo tarafından yapılan haberde, İspanya'da geçtiğimiz hafta gerçekleşen bir cinayette video oyunlara işaret edildi.
 
   30 Haziran tarihinde 18 yaşındaki Andreu Coll Tur, öz babası Andreu Coll Bennasar Coll'u (57) öldürdü. Cinayeti arkadaşı Francisco Abas Rodriguez ile birlikte işleyen Tur, çekiç, vazo ve çivili beyzbol sopa ile babasına saldırmış. Polisin verdiği demece göre Andreu Call Tur açıklamalarında çivili beyzbol sopasını Dead Rising 2'den esinlenerek geliştirdiğini belirtmiş. Aslında silahı cinayeti planlamadan  2 ay önce eğlence olsun diye yaptığını belirten Tur'un bu cinayeti işlemesinde yardımcı olan arkadaşıyla tanışması ise ne ilginçtir ki Call of Duty online  modunda gerçekleşmiş.
 
  El Mundo gazetesinde yazanlara göre cinayet, babanın 50 milyon € değerindeki sigortasını hak edebilmek için gerçekleştirilmiş. Zira ikili, cinayeti işledikten sonra olaya soygun süsü vermeye çalışmış.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Dead Rising 2 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Blue Castle Games Dağıtıcısı: Capcom Tür: Action Çıkış Tarihi: 24 Eylül 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 27 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 4 Dk önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler