Killzone 3'ten Yepyeni Ayrıntılar ve Çıkış Tarihi

25.05.2010 16:29 Ersin Kılıç


 
     Geçtiğimiz günlerde duyurulan ve ard arda bir çok bilgisi gelmeye başlayan Killzone 3'ten yeni bilgiler ve çıkış tarihi haberleri gelmeye devam ediyor.
 
     Killzone 3 söylentileri uzun süredir vardı. Fakat oyunun en azındanönümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan E3 2010 fuarında duyurulması bekleniyordu. Tüm bu beklentilerden sonra ise geçtiğimiz günlerde oyunun ilk görüntüleri ile karşılaşmış ve akabinde Sony'den oyunun resmi duyurusu da gelmişti. Duyurudan sonra ise sürekli yeni bilgileri ile karşılaştığımız Killzone 3 için oldukça iddialı açıklamalarda yapılmaya başlandı.
 
     Oyunun yapım ekibi olan Guerilla Games'in başkanı Herman Hulst, yaptığı açıklama ile Killzone 3'ün teknik olarak başta ikinci oyun olmak üzere God of War 3 ve Uncharted 2 gibi gözlerimizi yuvalarından fırlatacak kalitede olan oyunları da geride bırakması gerektiğini belirtti.
 
 
     Oyunun yapımında Santa Monica ve Naught Dog ile fikir alışverillerinde bulunduklarını ve destek aldıklarını da belirten Guerilla başkanı, işte bu nedenle teknik olarak bu durumu gerçekleştirmeleri gerektiğine inandıklarını sözlerine ekledi.
 
     Hulst'un oyun hakkındaki asıl iddialı açıklaması ise oyunun PS3'ün gücünün %100 kullandığı yönünde oldu. Killzone 2 için bu oran %60 civarında verilmişti. Bu açıklamayı yapan Hulst, makinenin sınırlarını zorlayacaklarını ve PS3'ten neredeyse dumanlar yükseleceğini esprili bir şekilde dile getirdi.
 
     Killzone 2'nin de kesinlikle küçük bir oyun olmadığını belirten Hulst, Killzone 3'te olayı çok daha ileri bir boyuta taşıdıklarını belirtti. Oyunun 3D desteği içinde konuşan Guerilla başkanı, bu deneyimin oyuncuları büyük bir ölçüde şaşırtacağını ve oyunun bazı kısımlarında aksiyonun gözler önüne serileceğini de söyledi.
 
     Şahsen grafik yönünden oldukça başarılı olan oyun atmosferi ile de mükemmel bir sunuma sahipti. Eğer iddia edildiği gibi arada %40'lık bir oran olacak ise en azından grafiksel olarak çok başarılı bir oyun ile karşılaşacağımıza emin olabiliriz. Kontrollerdeki bazı aksaklıklar ve daha eğlenceli çoklu oyuncu modları ile Killzone 3 oldukça iyi bir oyun, en azından ikinci oyunun eksiklerini kapatan bir oyun olarak karşımıza çıkabilir.
 
 
      Killzone 3'ten son haberimiz ise çıkış tarihi ile alakalı. CVG sitesi oyunun çıkış tarihi olarak Mayıs 2011'i işaret ediyor. Her ne kadar oyunun çıkış tarihi olarak önümüzdeki yıl ilkbahar ayları verilmiş olsa da konu hakkında resmi bir açıklama olmadığı için bu çıkış tarihini dedikodu olarak kabul edebiliriz. Şayet doğru ise muhtemelen E3 fuarında açıklanacaktır. Jetpack kullanımı, 3D özelliği ve grafikleri kadar atmosferi ile de dikkatleri üzerine toplayan Killzone 3'te çok daha geniş mekanlarda çarpışacağız. Ayrıca oyunun çoklu oyuncu kısmı üzerinde de fazlasıyla duran Guerilla Games, oyunun bu kısmında bazı araçların kullanımına izin verdiği gibi çok daha geniş haritalarla karşımıza çıkacak.
 
     Sitenin haberinde asıl ilginç olan ise oyunda iki kişilik ve dört kişilik co-op modlarının da bulunacağı oluyor. Şahsen hikaye kısmına eklenecek olan böylesi bir modun oyunun keyfini kat kat arttıracağını düşünüyorum. Serinin genel hikayesi yönünden de önemli bir yere sahip olacak olan Killzone 3'te Hellgast'lar ile ilgili bir çok bilinmeyen noktayı da öğrenme şansına sahip olacağız.
 
     Killzone 3'ün E3 2010 sunumunu merakla bekliyoruz. Şayet iddialar yerini bulursa, oldukça eğlenceli bir oyun ile karşılaşabiliriz. Oyunun yeni ekran görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz.
 
Kaynak 1
Kaynak 2
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Killzone 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Guerrilla Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: FPS Çıkış Tarihi: 25 Şubat 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PGL Wallachia Sezon 1'de İlk Finalist Xtreme Gaming Oldu! 18 Mayıs MSI 2024'te Finalin Adı Belli Oldu! 18 Mayıs Yeni Call of Duty Oyunu İlk Günden Game Pass'te Olacak! 18 Mayıs Sevilen Strateji Oyunu Steam'de Ücretsiz Oldu: Kaçırmayın! 18 Mayıs Hellblade 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 18 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler