Kinect, Hologram Teknolojisine Açılan Bir Kapı mı?

Kinect, çıktığından beri insanlar farklı şeyler keşfetme çabası içerisinde
18.12.2010 05:24 Levent Polater

 
    Kinect çıktı çıkalı kimileri evinde cihazı kullanırken kaza yapadursunlar bazı eli elektroniğe yatkın kişiler ise donanımı hemen kurcalayıp dikkat çekici yazılımlar geliştirmeyi başardılar. Bu sefer sizlere sunacağım şey belki biraz abartıyorum ama bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz 'hologram' teknolojisinin temeli olabilir.
 
     Aşağıda videosundan da izleyebileceğiniz üzere oldukça başarılı bir çalışmaya imza atan biri 2 Kinect kamerası kullanarak 3D video chat sistemini sağlamış. 2 Kinect kamerası sayesinde 3 boyutlu bir dünya yaratılması amaçlanmış ve gördüklerimize bakılırsa bu gerçekten de sağlanabiliyor.

     Kinect ile sağlanan teknolojiyi görünce nedense ben biraz nostaljik oluyorum. İnternet dünyasının 15-20 senede geldiği hale bakın. Çevirmeli 56k bağlantılı sancılı günlerden şimdi HD videoları stream edebilir hale geldik ve şimdi biri karşımıza 2 Kinect ile 3D video chat yapılabileceğini kanıtlıyor. Zaman ne çabuk akıp gidiyor, geriye dönüp "Neydik, ne olduk?" bile demiyoruz.

[DHVIDEO=2018]
İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Kinect Platformlar: XBOX 360 PC Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Aksesuar Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PlayStation Plus Mayıs 2024 Ücretsiz Oyunları Açıklandı 1 Saat önce Senua’s Saga: Hellblade 2 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Açıklandı 1 Saat önce Starfield'a 15 Mayıs'ta Gelecek Güncelleme Neleri İçerecek? 2 Saat önce Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 8 Saat önce The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler