Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı

28.04.2024 18:36 Mehmet Tandoğan

 
 
Microsoft'un oyun bölümü Xbox, mevcut konsollarıyla oyun piyasasındaki yerini koruyarak devam ediyor. Konsol tarafında düşüş yaşansa da Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alması üçüncü çeyrekte rekor seviyeye ulaşmasına yardımcı oluyor.
 
Konsol satışları yüzde 31 oranında azaldı 
 
 
 
31 Mart 2024 tarihinde sona eren üç ayda Activision, oyun gelirlerine 55 puanla net bir şekilde etki etti ve bu puan yıllık %51 artışla 5.45 milyar dolara denk geliyor. Xbox'ın içerik ve hizmet gelirlerine bakacak olursak yine Activision’ın etkisini görebiliyoruz. Burada %62’lik bir artışın söz konusu olduğundan bahsedebiliyoruz. Ancak konsol satışlarının geçtiğimiz yıla göre %31 oranda azaldığını da aktarabiliyoruz.
 
Microsoft, Call of Duty, World of Warcraft, Diablo ve Overwatch gibi franchise'ların haklarını Activision Blizzard satın alımı ile beraber bünyesine kattı. Mevcut anlaşma Ekim 2023 tarihinde tamamlandı ve anlaşmanın mali sonuçlara pozitif bir şekilde yansıdığını görebiliyoruz.
 
Öte yandan Diablo 4, 28 Mart'ta Microsoft'un Game Pass abonelik hizmetine eklenen ilk Activision Blizzard oyunu oldu. Bu da hizmetin abone sayısına arttıran unsurlar arasında yer alıyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sektörel Haberler Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da Büyük Final: MOUZ ile Vitality Arasında Gerçekleşecek! 17 Dk önce VCT 2024 EMEA 1. Aşama'da Büyük Final Bugün Gerçekleşecek! 4 Saat önce Skyrim İçin 180'den Fazla Görev Ekleyen DLC Boyutlu Mod Yayınlandı 4 Saat önce Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor 5 Saat önce Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler