Kutulu Satışlar 2006'dan Beri En Düşük Seviyede

Black Ops Kuzey Amerika'da hâlâ çok satanlar arasında bulunuyor.
16.06.2011 12:08 Gökhan Yılmaz

 
     Tüketici piyasası araştırmaları yapan NPD'nin son raporuna göre kutulu video oyunları 2006'dan beri en düşük satışları geçtiğimiz ay gördü. Mayıs 2011 istatistiklerine göre Kuzey Amerika'da 743 milyon dolarlık kutulu oyun satılarak %14'lük bir gerileme olduğu belirtildi.
 
     NPD sadece fiziklsel ürünleri araştırdığı için yükselişte olan dijital satışların rakamları raporda bulunmuyor. Zaten dijital satış rakamları da eklenmiş olsa düşük değil daha yüksek bir oranla karşılaşırdık. Sadece Call of Duty: Black Ops'un Escalation harita paketi bile Kuzey Amerika'da oranı arttırmaya yetebilir.
 
      Diğer yandan Mayıs 2011'in en iyi satışlarını L.A. Noire, Brink, Lego Pirates of the Caribbean: The Video Game, Portal 2 ve Mortal Kombat oluşturdu. Donanım satışlarında ise Xbox 360 270.000 adet ürünle birinciliği üstlenirken, PlayStation 3 ve PSP satışları da geçtiğimiz yıla oranla daha çok arttı.
 

İlgili İçerik Yorumlar 15 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
The Sims'e Rakip Olacak Life by You İptal Edildi! 2 Saat önce Korku Oyunu A Quiet Place: The Road Ahead Duyuruldu 2 Saat önce Nintendo Direct 2024 Sunumu Duyuruldu: Switch 2 Geliyor Mu? 3 Saat önce Alone in the Dark Geliştiricisi Beklentileri Karşılayamadığı İçin Kapatıldı! 4 Saat önce Marvel's Wolverine'den 13 Dakikalık Oynanış Videosu Sızdırıldı! 17 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler