Lindsay Lohan, Take-Two Davası Sonuçlandı

02.09.2016 16:50 Burak Oruç


    ABD'li ünlü oyuncu Lindsay Lohan, Grand Theft Auto V'de kendisinden ve fotoğraflarından esinlenilen modellemeler olduğu ve bunların izinsiz kullanıldığı gerekçesi ile Take-Two'ya dava açmıştı.

    2014'te Lindsay Lohan, hem Grand Theft Auto V'teki Lacey Jonas karakterinin hem de yükleme ekranlarında ve çeşitli başka yerlerde sık sık karşımıza çıkan, bir görselini yukarıda görebileceğiniz modelin kendisi olduğunu iddia ederek mahkemeye başvurdu. Lindsay Lohan'ın ardından başka bir oyuncu olan Karen Garavano'da yine kendisinden izinsiz olarak fiziksel görüntüsünün oyuna aktarıldığı gerekçeşiyle mahkemeye başvurmuştu. Karen Garavano kendi durumuna ek olarak sık sık polisle iş birliği yapıp çetelere karşı duran babasının hikayesinin de oyuna çok benzer şekilde aktarıldığına dair kısımları da mahkemeye sunduğu dosyaya eklemiş. Bu iki bayanın itirazları ve çabaları sonucu dava yüksek mahkemeye taşınmış. Ve 2 yılın sonunda New York Ağır Ceza Mahkemesi kararı verip dosyayı kapatmış. Mahkeme kararı aynen şu şekilde; "Bu video oyununun kendine özgü bir hikayesi, karakterleri, diyalogları ve dünyası var. Ve bütün bunlar oyuncuya oyunda istediği şekilde ilerleyebilme özgürlüğü ile sunulmuş. Bu oyun tamamen bir kurgu ürünüdür."

    Mahkeme Lindsay Lohan ve Karen Garavano'nun iddialarını haksız bulmuş ve Grand Theft Auto V'nin; karakterlerinin, dünyasının ve diyaloglarının tamamen kendine özgü olduğuna karar vermiş.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Grand Theft Auto V Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Rockstar North Dağıtıcısı: Rockstar Games Tür: Action Çıkış Tarihi: 14 Nisan 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 22 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayında Türkçe Dil Desteğiyle Çıkacak Oyunlar 5 Saat önce Elden Ring'e Shadow of the Erdtree'den Sonra DLC Gelmeyecek 5 Saat önce Lords of the Fallen Game Pass'e Gelebilir 6 Saat önce Gray Zone Warfare Performans Sorunları Sebebiyle Eleştiriliyor 7 Saat önce Helldivers 2 Artık 177 Ülke Tarafından Satın Alınamıyor! 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler