LittleBigPlanet 3'ün Çevrimiçi Sunucuları Kalıcı Olarak Kapatıldı

21.04.2024 15:17 Mehmet Tandoğan

 
 
Sony tarafından kullanıcılara sunulan ve geçtiğimiz süreçte geçici olarak sunucuların çevrimdışı olduğu PlayStation 4 platform oyunu LittleBigPlanet 3 için kötü bir gelişme yaşandı. Açıklanan detaylara göre bir süreliğine çevrimdışı kapsamına alınan sunucular artık kalıcı olarak kapatılmış durumda.
 
LittleBigPlanet 3 topluluğu endişeli
 
 
 
Twitter üzerinde yayınlanan yeni bir gönderide PlayStation 4 konsolları için sunulan LittleBigPlanet 3 sunucularının Ocak 2024 tarihinde geçici olarak çevrimdışı duruma getirildiği aktarılıyor. Devam eden teknik sorunlar nedeniyle geçicilik durumu artık kalıcılık statüsüne ulaşıyor. Sunucuların çevrimdışına alınması ile beraber diğer oyuncuların oluşturdukları içerikler de dahil olmak üzere tüm çevrimiçi hizmetler artık erişilemez durumda.
 
Sürpriz bir şekilde kalıcı olarak kapatılan çevrimiçi hizmet durumu elbette topluluktaki kullanıcıları bir hayli endişelendirmiş durumda. Ocak ayı içerisinde bir Reddit kullanıcısı, Sony'nin çok yakında sunucuların fişini çekebileceğinin sinyalini verdi. Şimdi ise bu durumun gerçekleştirildiğini aktarabiliyoruz.
 
 
 
Eğlenceli bir macera deneyimi sunuyor 
 
Dikkat çekici platform ve aksiyon unsurlarıyla beraber yer alabildiğimiz yapımda hem platform unsurlarıyla beraber çevik bir şekilde ilerlemeye çalışıyor hem de macera unsurlarını burada görebiliyoruz. Oyun, bildiğiniz üzere yukarıda da bahsettiğimiz gibi sunucularına Ocak 2024 tarihinde geçici olarak kapatılmasıyla beraber hayranlar tarafından bir hayli eleştirilmişti. Şimdi ise geçici olarak çevrimdışı bırakılmasıyla sonuçlanan teknik sorunlar nedeniyle artık sunucuların süresiz olarak çevrimiçi kalmasına karar verildi. Yine de açıklamak gerekiyor ki oyuncular bu kapsamda oyun içerisinde yer alan ve oyuncular tarafından oluşturulan içerikler de dahil olmak üzere tüm çevrimiçi hizmetleri hiçbir şekilde kullanamayacak ve bu kapsamda PlayStation 4 konsollarınızda ne yazık ki oyunun hizmetlerinden faydalanamayacaksınız.
 
Durum böyle olunca elbette oyuncular tarafından bir hayli eleştiriler konular arasında bu durum yer alıyor ve teknik sorunların hangileri olduğu ve nasıl bir çözüm sunuldu şu an için ne yazık ki bilinmiyor. Ancak bu süreye kadar herhangi bir sorunun olmamasıyla beraber birdenbire sunucuların kapanması ve açıklanan detaylarla beraber teknik sorunlar nedeniyle bu duruma gelmesi elbette düşündürücü. Çünkü bu cümlelerin haricinde ne yazık ki herhangi bir detayı elde edemiyor ve bu detayları ne yazık ki kapalı kapılar ardında kaldığına görebiliyoruz.

Diğer taraftan çevrimdışı kapsamına alınan hizmetlerin dışında elbette hikaye gibi çevrimdışı özellikleri erişebiliyor ve oyunun ana hikayesini burada deneyimleyebiliyorsunuz. Ancak ana hikayeyi bitirdikten sonra çevrimiçi hizmetlere erişmek isterseniz ne yazık ki bu durumun artık geçerli olmadığını aktarabiliyoruz. Üstelik oluşturduğunuz herhangi bir yeni bölümde veya seviye tasarımıyla beraber diğer oyuncularla herhangi bir şekilde bunu paylaşamıyor ve diğer oyunculara gösteremeyorsunuz. Ancak bu oluşturduğunuz seviyeyi kendi başınıza oynayabiliyorsunuz. Fakat bu durumda ne kadar eğlenceli olabilir elbette düşündürücü.

PlayStation 4 konsolunuzda yerel olarak depolanan kullanıcı tarafından oluşturulan içerikler hala aktif olarak kullanılabilir durumda kalacak. Dolayısıyla bunu herhangi bir şekilde yukarıda bahsettiğimiz gibi diğerleriyle paylaşamayacaksınız. İlgi çekici detaylara ve sonsuz sürprizlerle dolu gizemli bir dünyayı keşfetmeye hazırlandığımız yapımda ana karakterimizle beraber ilerlemeye çalışır ve burada saatlerce karakterlerle beraber elbette yol alabiliyoruz.
 
 
 
Karakterlerini farklı yetenekleriyle beraber yer alabildiğimiz yapımında eşsiz yeteneklerin ön plana çıktığını aktarabiliyor ve yeni gelenler burada bulmacaları çözmek ve aynı zamanda platform unsurlarını aşmak için ellerinden geleni yapmaya koyuluyorlar. Oyunda ilgi çekici platform unsurları, sinematik ara geçişler ve daha fazlası bizlere sunuluyor ve aynı zamanda karakterler arası diyaloglarla beraber de arka planda yer alan hikayeyi bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla oyunda güzel bir aksiyon macera ve platform unsuru bulunuyor. Bunlarla beraber istediğimiz gibi bulmaca unsurlarını aşmak durumunda kalıyor ve doğru zamanda doğru şekilde hamle yapmak elbette burada temel amacımız olarak karşımıza çıkıyor.

PlayStation 4 konsollarıyla beraber oynanan bu yapım elbette şu anda oldukça popüler olan bir yapıyı bünyesinde barındırır ve günümüze kadar ulaşan nadir platform oyunlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda farklı gezegenleri keşfetmek için karakterlerimizle beraber çalışabiliyor, dönen çarklara kendimizi yapıştırarak ilerleyebiliyor, sular üzerinde parçalanan bir yapının üzerinde kalarak aşağıya doğru geçiş sağlayabilir ve daha fazla yaratıcılıkla beraber oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz.
 
Dikkat çekici macera ve platform unsurlarıyla beraber yer alabildiğimiz yapımda sonsuz yaratıcılığa doğru dalış yapabiliyor ve kendi oyunlarımızı ve seviyelerimizi oluşturabiliyoruz. Aslında bu dünyanın bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi kendi oluşturduğunuz dünyayı elbette kendi başınıza oynayabiliyor ve çevrimiçi hizmetlerinden ne yazık ki faydalanamıyorsunuz.
 
Ancak bu durumda yer aldığınız süre boyunca Bunkum gezegenini keşfetmek için elinizden geleni yapmaya koyuluyor ve aynı zamanda diğer gezegenleri keşfetmek için burada hızlı bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Yepyeni araçlardan oluşan bir çuvalı elinize alabileceğiniz, hızlı ve kolay bir şekilde tasarlayabileceğiniz yeni seviye tasarımıyla beraber bu yapımda elbette kendi düşüncelerinizi, planlarınızı ve daha fazla içeriği kendi oyununuza dahil edebiliyor ve böylece diğer oyunculardan farklı bir deneyim elde etmek için burada yol alabiliyorsunuz.
 
 
 
Nitekim oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca dilediğiniz platformla macera unsurlarını hızlı bir şekilde geçebiliyor, hızlı ve çevik olmak için duvarları aşmak ve aynı zamanda diğer tarafa hızlı bir şekilde ulaşmak için farklı bir karakteri deneyimlerken aynı zamanda gökyüzünde süzülmek için farklı bir karakteri elinize alabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de farklı şekilde karakterlerle beraber tanışabiliyor, onların becerilerinden ve yeteneklerinden faydalanabiliyor ve daha fazla detay ile beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışabiliyorsunuz.

Diğer taraftan büyük ve güçlü bir adam olarak karşımıza çıkan ve bazı noktaları aşmak için kullanabileceğiniz karakterde bulunuyor. Ekip içerisinde yer alan karakterlerle beraber de kendinizi gerçekten güzel bir deneyim içerisinde bulabiliyor ve yapacağınız tahminlerle beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve bu bölgeleri dilediğiniz şekilde keşfedebiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca istediğiniz gibi oynayabiliyor, oluşturabiliyor ve daha fazla detay ile beraber karşılaşabiliyorsunuz. Sürprizlerle dolu gizemli bir dünyayı keşfetmeye hazırlanırız bu yapımda farklı bölgeler bulunuyor ve her bölge içerisinde farklı bulmaca içeriklere, platform zorlukları ve daha fazlası yer alıyor.
 
Bu detaylarla beraber kendinize farklı platform zorluklarıyla beraber bulabiliyor, kendinizi bu zorlu ortamlarda bulurken elbette yapacağınız hamleler diğer oyunculardan değişkenlik gösterebiliyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde etmek için farklı tuşlamalar ve kombinasyonlar yapabiliyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca her bir detay ile beraber kendiniz uğraşabiliyor ve farklı bölgelerdeki bulmacaları çözmek için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz.
 
 

Diğer taraftan oyun elbette tamam biraz sonra macera türünü severlere hitap ediyor. Çünkü oyunda yer aldığınız süre boyunca sürekli olarak bunlarla uğraşmak durumunda kalır ve yaptığınız hamlelere göre değişkenlik gösteren dünyada ne kadar çok hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışırsanız ve ne kadar çok acele ederseniz yanma olasılığınız oldukça yüksek olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyunda öncelikle nasıl bir hamle yapacağınızı önceden kestirmeniz ve akabinde ise bazı planlamalar tasarlamanız gerekiyor.
 
Bazı durumlarda ise doğru zamanda doğru tuşlama yapabileceğiniz hamleler sizlere sunuluyor ve bunları yapmadığınız süre boyunca ne yazık ki o platform zorluğunu geçemiyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde güzel bir deneyim bir seri aktarılıyor ve bu deneyimden mahrum kalmak istemiyorsanız elbette PlayStation 4 konsollarınızla bu oyunu deneyimleyebilir veya diğer seri oyunlarına da bir göz atabilirsiniz.
 
 
 
Bunun dışında oyunda elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi çevrimiçi hizmetlerin tamamen çevrimdışı kalması oyuncuları düzen noktalarından bir tanesi. İlerleyen süreçte neler olur bilinmez ancak resmi açıklamalar ne yazık ki bu şekilde karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyunun şu anda herhangi bir şekilde çevrimiçi hizmetlerine erişemiyor, herhangi bir hizmetinden faydalanamıyor veya seviye oluşturup diğer oyuncularla veya arkadaşlarınızla paylaşamıyorsunuz.
 
Bu da yaratıcılarınıza ket vuran durumlar arasında yer alıyor. Ancak oyunun ana hikayesini ve çevrimdışı unsurlarını şu an için deneyimleyebiliyor ve temel sunulan özellikleri kullanabiliyorsunuz. Bu kapsamda bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyunu bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA 6 Bazı Oyun Sitelerinde Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı 7 Saat önce The Elder Scrolls V: Skyrim'de Artık Karakteriniz Keçileri Kaçırabilir 8 Saat önce Amazon Prime Gaming'in Mayıs Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı 9 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 10 Saat önce The Forever Winter'dan Yeni Oynanış Fragmanı Geldi 10 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler