MS, Xbox İçin Giyilebilir Kontrol Patenti Aldı!

02.05.2012 13:27 Talha Aynacı

 
   Microsoft giyilebilir ve EGM (Elektomiyografi) mantığıyla çalışan bir kontrol dizaynı patentledi. Xbox Loop adı altında alınan patent, akıllara geçtiğimiz günlerde yine Microsoft tarafından alınan bir başka patenti; giyilebilir kask biçimi kontrolleri getirdi. Acaba Microsoft, gelecek nesilde Kinect'e eklentiler sağlayarak sıradışı bir kontrol mekanizması mı sunmayı hedefliyor?
 
   Peki nedir bu EGM ve kontrollere nasıl yansır? EGM yani Elektomiyografi; daha çok tıpta kullanılan ve hareket halindeki bir adele tarafından meydana getirilen elektrik akımlarının yazılı olarak kaydedilmesine yarayan bir teknoloji. Yapılan açıklamaya göre bu teknoloji, Nintendo'nun Wii Motion Plus ve Sony'nin Playstation Move isimli harekete duyarlı kontrol cihazlarından çok daha doğal tepkiler verebilecek yapıda.
 
   Microsoft'un bu patenti aslında 2009 yılı mart ayında aldığı ortaya çıktı. Ne ilginçtir, Microsoft Research grubu aynı dönemde bu teknolojiye çok benzeyen bir kontrol şemasıyla Guitar Hero oynayan bir adamın görüntülerini paylaşmıştı. Bu videoyu aşağıdan izleyebilir ve teknolojinin yapısı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
 
 

[DHVIDEO=4677]
İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox 360 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2005
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Guilty Gear: Dövüş Serisinin Bütün Oyunları 2 29 Haziran Guilty Gear: Dövüş Serisinin Bütün Oyunları 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 3 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 2 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 29 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler