Metacritic, kötü niyetli incelemelerle mücadele etmeye hazırlanıyor

26.04.2023 15:04 Mehmet Tandoğan

 
 
İnceleme ve veri toplama sitesi Metacritic'in ana şirketi Fandom, Horizon: Forbidden West ve Burning Shores DLC'sini hedef alan çeşitli kötü niyetli incelemelerin ardından harekete geçmeye karar verdi. Oyun ve ek paket hakkında eleştiri niteliğinde olmayan ve nefret yayma amacıyla birçok inceleme yazıldı.
 
Metacritic bu tarz incelemelerle mücadele etme sözü verdi
 
 
 
Son yıllarda önemli ölçüde etken haline gelen kullanıcı/oyuncu yorumları nihayetinde kötüye kullanıldığında kötü bir etki yaratacak potansiyele sahip. Her ne kadar bir oyunu sevmemiş ve beğenmemiş olsak da bu durum hakkında kendi eleştirimizi yapabilir ve sorun gördüğümüz yerleri iletebiliriz. Ancak bu durum suistimal edilmeye açık.
 
Birçok kullanıcı bu inceleme konusunda her ne kadar sistemi iyi kullansa da diğer taraftan eleştiri bombardımanını ve kötü niyetli içerikleri karşımızda bulabiliyoruz. Geldiğimiz noktada kite kontrol araçlarıyla (canlı yayınlar, topluluklar vb.) beraber birçok oyuncu kötü yorumlar yaptırılmaya sevk edilebiliyor ve oyunun puanları bu kapsamda düşürebiliyor. Bu sayede istedikleri özelliği oyunda bulmayı umuyorlar. 
 
Bu durumda oyunun genel puanı düşürülebiliyor, kötü niyetli içerikler yazılabiliyor ve diğer oyuncuları da etkileyecek türden incelemelerle karşılaşabiliyoruz. İşte bu duruma engel olmak için Metacritic bizlere yeni bir sistemin getirileceğini belirtiyor.
 
Bu sistemle beraber kötü niyetli ve küfürlü incelemeler kontrol altına alınacak ve oyunların doğru bir şekilde puanlandırılması sağlanacak. Bakalım bu sistem incelemeler ve yorumlar konusunda nasıl bir etki bırakacak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Horizon Forbidden West Platformlar: Geliştirici: Guerrilla Dağıtıcısı: Sony Interactive Entertainment Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Hız Tutkunlarının İkonik Kahramanı: Sonic Serisinin Macerası 3 10 Saat önce Hız Tutkunlarının İkonik Kahramanı: Sonic Serisinin Macerası 2 10 Saat önce Hız Tutkunlarının İkonik Kahramanı: Sonic Serisinin Macerası 29 Nisan Cities Skylines 2'ye DLSS Desteği Eklendi 29 Nisan Palworld İçin Yeni Güncelleme Geliyor: Yeni Pals Türleri Yolda 29 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler