Metro 2034 Romanı Türkiye'de

26.06.2012 13:20 Ersin Kılıç

 
     Son yılların en dikkat çekici oyunlarından biri olan Metro 2033'ün kitabı ülkemizde de Türkçe olarak satışa çıkmıştı. Biz Metro: Last Light'ı bekleyeduralım, serinin ikinci romanı da Türkiye'de satışa çıktı.

      Rus yazar Dmitry Glushovsky'nin romanı ile aynı konuya sahip olan ilk oyun, kıyamet sonrası senaryosu ile karşımıza çıkmıştı. Serinin ikinci kitabı ise oyuna tam anlamıyla ilham olmasa da bizi gene Metro'nun o karanlık tünellerinde olayların devamına davet ediyor. Metro 2034'ün Romanı, gene Gürer Yayınları etiketi ile ülkemizde de satışa çıktı. Kitabın fiyatı ise 25 TL olarak belirlenmiş.
 
     Roman, kıyamet sonrası senaryosuna sahip olsa da gerçek bir mekanda, dünyanın en büyük nükleer sığınaklarından biri olan, hakkında çok sayıda mit ve şehir efsanesi bulunan ünlü Moskova Metrosu'nda geçiyor. Romanın konusu ise şu şekilde ;
 
     "Yıl 2034... Nükleer kıyamet sonrası enkaz haline gelen dünyada insan soyu neredeyse tükenmiş, radyasyon yüzünden kentler yaşanmaz halde. O gün yalnıza Moskova Metrosu'nda yolculuk edenler hayatta kaldı. Dünyanın en büyük nükleer sığınağı olan Metro, insanoğlunun son kalesi. WDNK istasyonunda olanların üzerinden bir yıl geçti.
 
Metronun öbür yakasındaki Sevastopolskaya İstasyonu yardım bekliyor. Kervanların oraya neden ulaşamadığını kimse bilmiyor.
 
Yardıma gönderilen genç Ahmet, kimliğini bilmeyen acımasız avcı Hunter, ölümsüzlüğü arayan ihtiyar tarihçi Homer'dan oluşan birlik. Ve onlara yolda katılan Saşa...Metro, onların kaderini bir araya getirdi.
 
Onlar insanlığı kurtarabilecek mi?"
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Metro : Last Light Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: 4A Games Dağıtıcısı: Deep Silver Tür: FPS Çıkış Tarihi: 14 Mayıs 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 32 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VCT 2024 EMEA 1. Aşama'da Büyük Final Bugün Gerçekleşecek! 3 Saat önce Skyrim İçin 180'den Fazla Görev Ekleyen DLC Boyutlu Mod Yayınlandı 3 Saat önce Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor 4 Saat önce Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 5 Saat önce Sony, Eski Deviation Games Geliştiricileriyle Yeni Stüdyo Kurdu 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler