Metro : Last Light'ı Mükemmel Kılacak 3 Unsur

Metro halkı için son bir umut ışığı.
31.05.2011 18:36 Talha Aynacı

 
     2010 yılının taçsız krallarından birisi olan Metro 2033, sanırız bu sefer hem yayıncı THQ hem de yapımcısı 4A Games tarafından hak ettiği değeri görecek. Muhtemel devam oyunu Metro : Last Light hakkında IGN sitesiyle bir röportaj gerçekleştiren Ukraynalı yapımcı, yapay zeka ve oyunun bazı mekanik hatalarının giderilmesi beraberinde daha başarılı bir oyunla karşılaşacağımızın sinyallerini veriyor.
 
     Buna göre Metro : Last Light temelinde 3 sütun üzerine inşaa edilecek:
 
İşe Yarayanı Koru
 
     Nükleer savaştan 20 yıl sonrasında, Moskova metrolarında hayat mücadelesi vermeye çalışan insanlar ve her istasyonun adeta ayrı bir şehir halini aldığı; Neo Nazi ve Komünizm gibi uç noktalarda yer alan ideolojilerin sıçrama yaptığı; insanlığın artık hayattan daha az beklentilerinin olduğu ve bu beklentilerin mutantların her saldırısında biraz daha azaldığı umutsuz ve karanlık atmosfer, hiç kuşkusuz oyunu tadan her oyuncuyu etkileyen en önemli unsuruydu Metro 2033'ün. Bu atmosferi korumakla birlikte devam oyununda yine ana karakterimiz, Metro'da başlayan sivil savaşı durdurmak adına ter ve kan döken Artyom olacak.
 
     Olası bir FPS oyununa nazaran daha çok survival - horror tarzı yaklaşımıyla, bol bol ateş etmek bir kenara dursun az miktardaki mermiyi saklayıp gizliliğe baş vurduğumuz anlar belki de oyunun en sinir bozucu anları oluyordu. Metro : Last Light yine bu tarzda bir oynanış biçimiyle harmanlanmış olacak. 4A Games, farklı oynanış mekaniklerinin devam oyununda çok daha başarılı olacağının altını çiziyor.
 
Bozuk Olanı Tamir Et
 
     Tabii Metro 2033'ün de hataları vardı. Örneğin gizlilik seçeneğiyle ilerlediğimizde ve hedefimizi alt edemeyip yaralı bıraktığımızda, etraftaki tüm düşmanlar bizim tam olarak nerede olduğumuzdan haberdar ediliyordu.
 
     Bunun dışında oyunda yer alan bazı hatalar da oyunda sunulmak istenen eğlenceye engel olmuştu. Duvarlara takılıyor, görünmez düşmanlarla karşılaşıyor ve oyunda techizatımızı değiştirdiğimiz kimi zamanlarda oyun bunu algılayamıyordu. 4A Games, tüm bu sorunları ortadan kaldıracağını garanti ediyor. Üstelik oyuna bir de multiplayer modu ekleyeceklerini duyuruyor!
 
Görselliği   "İnanılmaz  " Kıl
 
     Metro 2033 hayli başarılı bir görselliğe sahipti. Ancak yapımcı ekip bu sefer PC donanımlarını zorlayacak türden bir devam oyunu geliştirmeyi amaçlıyor ve artık duymaya aşina olduğumuz şu vaadi de kelimeler arasına sıkıştırıyor: "Metro : Last Light çıktığında, konsollarda en iyi görünen oyun olacak"
 
 
     Görünen o ki THQ'dan bu sefer tam destek alan 4A Games, tacı eksik olan oyuna hak ettiği bir üne kavuşturacak. E3'ü sabırsızlıkla bekliyoruz!
 
 
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Metro : Last Light Platformlar: PC XBOX 360 PS3 Geliştirici: 4A Games Dağıtıcısı: Deep Silver Tür: FPS Çıkış Tarihi: 14 Mayıs 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 9 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler