Metroid: Other M On-Rail Olabilirdi

11.03.2010 22:50 Alkan Adakaner


 
 
     Metroid serisi sadece Nintendo'nun değil oyun dünyasının en önemli oyunlarından birisi olma özelliğini taşıyor. Metroid Prime ile birlikte seri 3. boyutta da mükemmel başarılara imza atmıştı.
 
      Metroid Prime'ı geliştiren Nintendo'ya bağlı Retro Studios'tan sonra firma Tecmo'dan Team Ninja ile anlaşarak (Ninja Gaiden ve Dead or Alive'ı yapan ekip) Metroid: Other M'i geliştirmeye başladı.
 
     Team Ninja ve Nintendo işbirliği ile geliştirilen bu oyunla ilgili ilginç bir bilgi Metroid'in yaratıcılarından Yoshio Sakamoto tarafından açıklandı.

     GDC'de açıklama yapan Sakamoto, Metroid: Other M'in on-rail bir oyun olarak düşünüldüğünü, ama Team Ninja'nın kendisini bu fikirden vazgeçirdiğini söyledi.
 
     Team Ninja, Sakamoto'nun teklifini duyunca, 3 boyutlu bir haritada geçecek olan Samus'un control pad tarafından da yönetilebileceği  bir seçeneği sunmuş. Bunun üzerine On-Rail sistemden vazgeçilmiş.
 
     Team Ninja'nın önerdiği kontrol sistemini deneme zamanı geldiğinde Sakamoto'nun düşüncesi şu olmuş: "Mükemmeldi"
 
     Sanırım Team Ninja'ya bu nedenle Nintendocular minnettardır. Bu mükemmel seriyi çok büyük bir beladan kurtarmışlar.
 
kaynak 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Metroid: Other M Platformlar: Wii Geliştirici: Team Ninja Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Action Çıkış Tarihi: 3 Eylül 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 1 Saat önce Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 2 Saat önce Mortal Kombat 2 Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu 2 Saat önce PUBG: BATTLEGROUNDS 'Erangel Classic' Haritasını Sunar 3 Saat önce Epic Games'in Bu Hafta Öne Çıkan Oyunları 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler