Microsoft, GTA 6'nın 2024'te Piyasaya Sürüleceğini Bildiriyor

26.11.2022 11:51 Mehmet Tandoğan

 
 
Microsoft, Rockstar Games'in uzun süredir devam eden serisinin bir sonraki büyük oyunu Grand Theft Auto 6'nın 2024'te çıkacağını iddia ediyor. Rockstar ve ana şirket Take-Two Interactive henüz GTA 6 için resmi bir çıkış tarihi açıklamadı. Microsoft ise beklenen açık dünya oyununun 2024 yılına kadar piyasaya sürülmesini beklediğini bildiriyor.
 
Açıklama, rekabet kurulu ile verilen ifadelerin bir parçası olarak geldi
 
 
 
ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft, Acitivison Blizzard satın alımının ardından Sony cephesi ile bir nevi savaş halinde. Microsoft bir yandan tekel olmakla suçlanırken diğer yandan Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasa Kurumu (CMA) tarafından inceleme altında. 
 
Tüm bu olaylar doğrultusunda Microsoft, çeşitli açıklamalar yapıyor (111 sayfalık bir ifade) ve açıklamaların içerisinde GTA 6'nın çıkış yılı da yer alıyor. Microsoft, şu anda resmi olarak geliştirilen GTA serisinin yeni oyununun 2024 yılında çıkış yapacağını bildiriyor.
 
Öte yandan GTA 5 satışları dokuz yıl aradan sonra yavaşlamaya başladı. Ancak yine de satmaya devam ediyor. 
 
GTA 6 bizlere neler sunacak?
 
Grand Theft Auto VI kurgusal bir Miami bölgesinde geçecek. Bu, oyunun çok daha büyük olması adına atılmış bir adım. Başlangıç aşamasında bu bölgenin adı Project Americas idi. Rockstar düzenli olarak yeni görevler ve şehirler ekleyerek Grand Theft Auto VI'yı sürekli olarak güncellemeyi planlıyor. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Grand Theft Auto VI Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Rockstar North Dağıtıcısı: Rockstar Games Tür: Action Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 11 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler