Microsoft, Gears of War Serisini Satın Aldı!

27.01.2014 16:12 Samet Konuksal


    Hatırlarsanız son aylarda Gears of War serisinin multiplatform, hatta Sony cephesine özel olacağına dair birçok söylenti duyuyorduk. Fakat Microsoft, seriyle ilgili çok önemli bir karar aldı. Microsoft, Gears of War serisinin geleceğiyle ilgili önemli duyurular yaptı. 
 
    Gelen ilk habere göre Microsoft, Gears of War markasının haklarını Epic Games'ten satın aldı. Yani bundan sonra Gears of War serisiyle ilgili bütün kararları Epic Games değil, Microsoft verecek. Bir diğer yolla anlatmak gerekirse, Microsoft istemediği sürece Epic Games'in GeoW serisiyle ilgisi kalmayacak.
 
    Firmanın yaptığı açıklamalara göre Gears of War serisini bundan sonra Black Tusk Studios geliştirecek. Black Tusk Studios Microsoft tarafından yeni kurulmuş bir stüdyo. Black Tusk, uzun süreden beri Halo ve Gears of War serilerine alternatif olabilecek bir IP üzerinde çalışıyor. Yani firmanın üzerinde çalıştığı tek oyun Gears of War serisi olmayacak.
 
    Gelelim son ve Gears of War serisini sevenleri mutlu edecek bir eklemeye. Black Tusk Studios'ta Gears of War serisini geliştiren ekibin başında, daha önce Epic Games'te çalışmış ve Gears of War serisinde büyük rol oynamış Rod Fergusson bulunacak. Yani serinin devamı yabancı isimlerin elinde devam etmeyecek.
 
    Şu an için marka haklarının ne kadara satın alındığı veya yeni oyunla ilgili daha fazla bilgi bulunmuyor. Ancak bu gelişme, Xbox One'ın geleceği için büyük önem taşıyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Gears of War 3 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Action Çıkış Tarihi: 20 Eylül 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 41 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
The Witcher 3 Resmi Mod Aracı Bu Ay Geliyor 11 Dk önce Redfall İçin Destek Sona Eriyor: Artık Güncelleme Almayacak 1 Saat önce Sıra Tabanlı Taktik Oyunu Don’t Kill Them All Duyuruldu 2 Saat önce Gothic Classic Khorinis Saga Switch İçin Duyuruldu 2 Saat önce Still Wakes the Deep Psikolojik Korku Deneyimi Sunacak 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler