Still Wakes the Deep Psikolojik Korku Deneyimi Sunacak

08.05.2024 12:45 Mehmet Tandoğan

 
 
Korku dolu ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve gerilim dolu bir deneyim yaşayabileceğimiz bu yapımda İskoçya açıklarında bir gemi kazası bizleri bekliyor. 1975 yılında yer aldığımız bu yapımda mantığa ve gerçekliğe sığmayan tuhaf olayların bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.
 
- Steam sayfası
 
Çöken platformlarında ilerlemeye çalışıyor ve geminin farklı bölümlerine doğru ilerlemeye başlıyoruz. Aynı zamanda içerisinde bulunduğumuz bölgelere en iyi şekilde keşfetmeye hazırlanıyoruz. Şiddetli bir fırtınada mahsur kaldığımız bu yapımda elbette kendimizi tehlikeli ortamlarda ve Kuzey Denizi'nin karanlık ve dondurucu sularında bulabiliyoruz.
 
Eleştirmenler tarafından olumlu yorumlar alan Amnesia: A Machine for Pigs, Everybody's Gone to the Rapture ve Dear Esther gibi yapımların geliştiricisi tarafından bizlere sunulacak bu yapım içerisinde birinci şahıs bir kamera bakış açısı bulunuyor. Bu kamera bakış açısıyla beraber kendimizi korku türüne ilerletebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde ilerlediğimiz her kısımda gerilim dolu ortamlarda kendimizi bulabiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve aynı zamanda açık denizlerde petrol platformu kısmında işçi olarak bulunabiliyoruz.
 
 
 
İşçi olarak atıldığımız bu macerada elbette olayların gidişatı ne yazık ki bizim etrafımızda dönmüyor ve büyük bir gemi faciasıyla beraber karşı karşıya kalıyoruz. Deniz platformu üzerinde işçi olarak çalıştığımız esnada tüm iletişim hatlarının kesik olduğunu görebiliyor ve tüm çıkışların aynı zamanda kapalı olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla işlerin yolunda olmadığını doğrudan anlayabiliyor ve aynı zamanda platformdaki bilinmeyen korkuyla yüzleşmek durumunda kalıyoruz. İşler bu temel etrafında dönüyor ve biz de büyük bir hayatta kalma macerasına atılabiliyoruz.
 
Şiddetli bir fırtına sonrası mahsur kaldığımız bu yapımda elbette bu fırtınanın akabinde sağda solda yıkılan platformların olduğunu görebiliyor ve burada oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Oyunda sürekli olarak farklı kısımlara yani geminin farklı bölümlerine doğru ilerlemek durumunda kalıyor ve kendimizi sürekli gerilim dolu atmosferlerde hissedebiliyoruz. Ortamın daha çok karanlık bir şekilde bizlere sunulduğu ve fırtınaların ve yağmurların sürekli olarak yağdığı bir ortamda kendimize bir barınak bulabildiğimiz bu yapımda elimizden geldiğince hayatta kalmak için türlü türlü senaryolar sergilemeye çalışıyor ve sağda solda bulunan nesnelerle etkileşime giriş yapmaya hazırlanıyoruz. Bunların dışında ise korku türüne doğrudan geçiş yapmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Oyunda farklı şekillerde yüzleşebileceğiniz tuhaf yaratıkların ve canavarların olduğundan bahsedebiliyor ve aynı zamanda birden karşınıza çıkan korku unsurlarının önünde bulunduğunuzu söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda ilerlerken elbette neler olabileceğini kestiremiyor ve bilinmeyenle beraber yüzleşmek zorunda kalmanızdan dolayı elbette burada sürekli olarak kendinizi gerilim dolu ortamlarda hissedebiliyorsunuz. Tüylerinizi diken diken edecek ortamlarda ilerleyebileceğiniz ve aynı zamanda hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere sunulan hikaye ile beraber de kendimize oyuna kaptırabiliyor ve diğer taraftan dikkat çekici grafiklerin ve animasyonların olduğundan da bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca korku türü severlere gerçekten de hitap edecek birçok unsurun olduğundan bahsedebiliyor ve bu tarz oyunları gerilim sever oyuncular oldukça beğenebiliyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanırsanız muhakkak oyunu denemenizde fayda var. İlerleyen süreçte oyunun ne kadar gerilim dolu olduğunu anlayabilir ve hikaye kendini açtıktan sonra daha da fazla korku unsurlarının bizlere sunulduğunu görebiliriz.
Yapım içerisinde elbette bir işçi olarak bulunuyoruz. Ancak bu işçilik durumu elbette mürettebatımızı bulma göreviyle harmanlanıyor. Dolayısıyla oyunda kendi ekip arkadaşlarımızı aramak durumunda kalıyoruz. Bu arkadaşları bulmak için hayatta kalmanın bir yandan yollarını aramak durumunda kalıyor ve aynı zamanda su basan koridorlarda ilerlemek tamamen bizim işimiz oluyor. Dolayısıyla bir yandan fırtınanın bir yandan da sallanan geminin gerilimi bizlere sunulduğundan dolayı elbette dış güvertelerde koşarak hızlı bir şekilde ilerlememiz gerekiyor. Aynı zamanda zıplayabiliyor, yüzebiliyor, koşabiliyor ve daha fazla detay ile beraber burada temel mekanikleri sergileyebiliyoruz.

Dolayısıyla oyun içerisinde karakterimizi beraber hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda karakterimizi temel özelliklerinden yararlanmaya çalışıyoruz. Ve her farklı bölge içerisinde yapabileceklerimiz oldukça değişkenlik gösterebilir. Örneğin bir alana girdikten sonra o alanı tamamen sularla kaplı olduğunu ve sulara gömülü olduğunu görebilir ve burada yüzme mekaniği devreye girer. Elbette doğru şekilde yüzerek karşı tarafa geçebiliyor ve böylece mürettebatımıza ulaşmak durumunda kalıyoruz.
 
 

Bunun dışında oyun içerisinde acımasız bir düşmanla yüzleşmek durumunda kalıyor ve bu düşmanla yüzleşirken elbette yapabilecekleriniz oldukça değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve etkileşime girebileceğiniz unsurların da değişkenlik göstereceğini aktarmakta fayda var. Oyun ilk başta elbette kolay bir şekilde bizlere gelebiliyor, ancak ilerleyen süreçte oyun kendini daha da açabilir ve böylece daha da korku unsurlarının bizlere sunulduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla oyun ortalarına doğru gerçekten de çıkmaza girer gibi bir hale bürünüyor ve burada işte korku ve gerilim unsurlarının tepe noktası bizlere aktarılıyor.

Korku dolu koridorlara doğru ilerleyebileceğimiz, makine kısmına doğru geçiş yapabileceğimiz ve farklı aletler bulabileceğimiz bu yapımda elbette karanlık bir ortamda bulunduğumuzdan dolayı ortalığı aydınlatmak tamamen bizim işimiz oluyor. Elimize alabileceğimiz aydınlatmalarla beraber ve diğer araçlarla beraber ilerleyebiliyor ve bu şekilde kendi yolumuzu açabiliyoruz. Yapım içerisinde elbette geliştirici ekibin belirttiğine göre birinci sınıf kurgulama sistemi bulunuyor. Ve bunun yanı sıra ses ve oyunculuk konusunda da üst düzey bir iş başarıldığı aktarılıyor. Elbette bu tarz içeriklerin olup olmadığına oyun çıktığı zaman göreceğiz. Olasılıkla oyun içerisinde gerçekten de güzel atmosferler bizleri bekliyordur ve aynı zamanda kendimizi gerilim dolu ortamlarda bulabilir ve böylece oyuna kaptırabiliriz.

Farklı ortamlara ve bölümlere doğru geçiş yapabileceğimiz ve kendimizi kaptırabileceğimiz bu yapım içerisinde grafikleri ve animasyonların ilgi çekici olduğundan da bahsetmek gerekiyor. Elbette oldukça büyük beklentilerle beraber giriş yapmamanız her oyun için önemli çünkü beklentiler artık gün geçtikçe artış gösteriyor ve oyuncular gereğinden fazla beklenti içerisine giriyor. Ancak nihayetinde oyun olduğundan dolayı elbette bu beklentiler ne yazık ki büyük oranda karşılanmıyor. Dolayısıyla hemen hemen her oyun için bu beklentileri düşük tutabilir ve karşılaştığınız iyi şeyler boyunca da sürprizlerle oyunu deneyimleyebilirsiniz. Ancak bu şekilde oyundan keyif alabilir ve böylece her bulduğunuz sürprizle beraber de oyundaki keyif seviyeniz daha da artış gösterebilir.
 
 
 
Korkuyu sonuna kadar yaşayabileceğimiz ve aynı zamanda İskoç aktörlerinin yer aldığı bu yapımda geliştirici ekip, gerçek İskoç aktörlerin burada çalıştığını ve burada gerçekten iyi işler başardığını aktarıyor. Şaşırtıcı bir şekilde gerçekçi sistemlerle beraber karşı karşıya kaldığımız bu yapımda Kuzey Denizi içerisinde bir petrol platformunda bulunuyoruz. Burada petrol platformu elbette petrol çıkarmak için kullanılan bir araç olarak karşımıza çıkıyor ve burada standart bir şekilde prosedürler ilerlerken elbette beklenmedik olaylar bizlere sunuluyor.
Petrol platformunda geçen sürükleyici bir felaket hikayesiyle beraber karşılaşabileceğimiz bu yapımda insanların en güçlü yapılarından birine ve aynı zamanda kendimizi büyük bir platform içerisinde bulabiliyoruz.
 
Yapı içerisinde gerçekten de aşabileceğimiz ve açmamız gereken platform zorlukları, mürettebatımızı arayabileceğimiz hikaye düzeneği ve vahşi bir deneyim bizleri bekliyor. Bunun dışında oyunda elbette nereden ilerlemeniz gerektiğini siz karar verebiliyor ve hem ara sahnelerde hem de sinematik kısa kesitlerle beraber oyundaki hikayenin dozu gitgide artış gösteriyor. Aynı zamanda gerilimin dozunun da büyük oranda yükseldiği bu yapımda tüylerinizi diken diken edecek bir platformlar kaçış hikayesi ile karşı karşıya kalıyorsunuz ve oyunda diğer taraftan denizin güzelliğiyle beraber de atmosfere kendinizi kaptırabiliyorsunuz.

Oyunda daha çok karanlık bir atmosferin olduğundan bahsettik ve bu karanlık atmosfer içerisinde elbette kendi yolunuzu bulmak için farklı şekillerde araçlardan faydalanabiliyor ve böylece oyunda hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalabiliyorsunuz. Şaşırtıcı bir şekilde ilgi çekici ortamların bizlere sunulduğu bu yapımda her bölge içerisinde farklı şekillerde zorluklar bizleri bekliyor.
 
 

Oyunda örneğin bir alana doğru ilerleyebiliyor, bu alan içerisinde yukarıdan aşağıya doğru platformu bir atlayış gerçekleştirmek durumunda kalabiliyorsunuz. Bu sahne elbette sinematik bir ara sahneyle beraber bizleri karşılıyor. Bunun dışında elbette hızlı bir şekilde koşmamız gereken sekanslar bizlere sunuluyor ve bu sekanslar içerisinde yapacağımız hamleler oldukça önem arz ediyor ve kendimizi elbette kapıdan arkasını doğru atarak ve kapıyı da kilitleyerek kurtulmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bizi kovalayan korku dolu unsurların ve doğa olaylarının olduğundan da bahsetmek gerekiyor.

Platformlar kaçış hikayesi ile beraber yer alabileceğimiz bu yapımda elbette elimizde herhangi bir silahın olmadığını söyleyebiliyor ve burada düşmanlara veya yaratıklara karşı çıkabileceğimiz herhangi bir şeyin olmadığını aktarabiliyoruz. Dolayısıyla sadece burada koşmak durumunda kalıyor ve bu şeylerden kurtulmak için de kapıları kapatmak için elimizden geleni yapmaya koyulabiliyoruz.
 
Silahın dışında elbette burada herhangi bir gücün olmadığını söyleyebiliyor ve yanlış attığımız adımın gerçekten de bizim sorunumuz olacağını aktarabiliyoruz. Dolayısıyla burada yalnızca aklımız ve kararlılığımız bulunuyor. Yaptığımız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir ortamda kendimizi bulabildiğimiz bu yapımda adımlarımıza dikkat etmezsek elbette bu attığımız son adım olabiliyor. Dengesiz platform içerisinde yer aldığımız süre boyunca elbette petrol rafinerisi bir yandan işlerken diğer yandan ise hayatta kalma mücadelesine atılım sağlayabiliyor ve burada büyük oranda mücadele içerisinde kendimizi bulabiliyoruz.
 
 
 
Yapım içerisinde yine yüzleşebileceğimiz çeşitli tehlikeler bulunuyor. Korkularımızla yüzleştiğimiz esnada elbette çıkış yolu bulmak durumunda kalıyoruz. Her şeyin ani bir şekilde bizlere sunulduğu ve akabinde ise ilgi çekici grafiklerin ve animasyonların bulunduğu bu yapımda elbette çıkış yolunu bulmak tamamen bizim işimiz oluyor. Karanlık içerisindeki bir sesin bizleri dehşete düşürdüğü bu yapımda platformun tepesine çıkmak ve burada bulunan helikopteri havalandırmak temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor.
 
Bilinmeyenle yüzleşebileceğimiz bu yapımda gerçekten de korku dolu anlar bizlere sunuluyor.
Oyunda bir yerden bir yere doğru geçerken kırık bir platformla karşılaşabiliyor, buradan atlamamız ne yazık ki mümkün görünmeyerek kenarlardaki çıkıntılardan yürümek durumunda kalıyoruz. Burada aşağıdaki boşluğu gerçekten de hissedebiliyor ve deneyimleyebiliyoruz. Bunun dışında yine basacağımız düğmeler karşımıza çıkıyor ve butonlarla beraber kendi yolumuzu aydınlatabiliyor ve böylece oyunda yapabileceklerimiz elbette değişeceğini gösterebiliyor.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun içerisinde kısacası korku dolu ortamları ve gerilim dolu atmosferin bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz ve bu ortamda hayatta kalma mücadelesine atılabiliyoruz. Bunun dışında oyun 18 Haziran tarihini biz oyun severlere sunulmak için gün sayıyor. Ek olarak oyunun Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ghost of Tsushima'nın PC Sürümünden Eş Zamanlı Oyuncu Rekoru 19 Mayıs PGL Wallachia Sezon 1 Şampiyonu Team Spirit Oldu! 19 Mayıs Yeni Skyrim Modu NPC'lerin Kafasını ve Saçlarını İyileştiriyor 19 Mayıs MSI 2024 Şampiyonu Gen.G Esports Oldu! 19 Mayıs Black Myth: Wukong İçin Yeni Fragman Yayınlandı 19 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler