Microsoft, VideoSurf Arama Motorunu Satın Aldı

Ücretli olduğu için eleştirilen Xbox Live, her güncellemesinde bir adım daha ileri gidiyor.
25.11.2011 22:15 Talha Aynacı

 
    Xbox Live üzerinde görsel eğlenceye daha çok ehemmiyet vermeye hazırlanan Microsoft, bu konuda ilk adımı VideoSurf arama motorunu satın alarak gerçekleştirdi. Bir teoriye göre bu motor zamanla Xbox Live sistemi içine entegre edilecek ve bu sayede Live kullanıcıları farklı görsel medya platformlarının ( Zune HD, Lovefilm ve benzeri uygulamalar) buluştuğu sistemlerinde istedikleri kanal veya filme daha rahat ulaşabilecekler.
 
    VideoSurf motorunun en önemli ve kendini bu kulvardaki arama motorlarından ayıran özelliği ise yüz tanıma teknolojisine sahip olması. Şu an için Xbox Live'da büyük ses getirmese de, ilerleyen dönemlerde artması beklenen televizyon kanalı ve film içeriğindeki artışta nefes aldıracak bir özellik olabilir. Zira önümüzdeki aylarda İngiltere için BBC kanalı Xbox Live'da yayın hayatına başlayacak ve buna müteakiben Amerika kıtasında Bravo, Comcast, HBO Go, Verizon FIOS ve Syfy gibi kanallar aktif hale gelecek.
 
    Satın alma maaliyeti Microsoft'a 100 milyon $'ın altında mal olan yazılım, Kinect kullanıcıları için sesle arama özelliği içermesi de gelen varsayımlar arasında yer alıyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox 360 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2005
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
The Sims Benzeri Life by You Sürümü Süresiz Olarak Ertelendi 20 Mayıs IGG Dünyanın İlk Uluslararası Çevrimdışı SLG Turnuvası’nı Düzenledi! 20 Mayıs Ghost of Tsushima En İyi Tek Oyunculu "Playstation PC" Oyunu Oldu! 20 Mayıs Assassin's Creed Shadows Zorunlu internet Bağlantısı Gerektirmeyecek 20 Mayıs Ghost of Tsushima'nın PC Sürümünden Eş Zamanlı Oyuncu Rekoru 19 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler