Microsoft: "Xbox 360 Artık Bir Eğlence Konsolu"

14.02.2013 18:24 Samet Konuksal


    Taraflı tarafsız çoğu kişinin kabul edeceği üzere Microsoft Xbox markasını oyun pazarından alıp eğlence sektörüne kazandırma peşinde. Son dönemde Xbox 360'ı oyun açısından değil de, eğlence uygulamaları açısından destekleyen, hatta bu halleriyle birlikte Xbox'ın düşünürünün eleştirilerini çeken Microsoft, durumu inkar etmiyor. Microsoft'un yetkililerinden Yusuf Mehdi, Xbox 360'ı bir oyun konsolu olarak değil, eğlence konsolu olarak görüyor.
 
    Microsoft Interactive Entertainment Business patronu Yusuf Mehdi yaptığı açıklamalarda, Xbox 360'ı oyun konsolu konumundan eğlence konsoluna çevirdiklerini söyledi. Xbox 360'ın çıktığı günden bu yana müşterilerin eğlence uygulamalarında 18 milyar saat harcadığını söyleyen Mehdi, bu uygulamaların başında Netflix'in geldiğini ekledi. Rakiplerine bir de taş atan Mehdi, Playstation 3'ün bu tip eğlence açısından olumlu şeyler sunamadığını dile getirdi. 
 
    Microsoft'un yeni nesil projeleri adına da bazı açıklamalar yapan Yusuf Mehdi, yeni nesil Xbox konsolunda Microsoft'un bu işi daha da ilerleteceğini, sesli kontrol sistemini getireceğini ekledi. Mehdi'nin bu açıklamaları 'hardcore' kesimi tatmin etmeyecek gibi gözüküyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox 360 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2005
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Stratejinin Öncüsü: Command & Conquer Serisinin Oyunları 8 Dk önce Dövüşün Efsanesi: Street Fighter Video Oyunu Serisinin Yolculuğu 2 31 Dk önce Dövüşün Efsanesi: Street Fighter Video Oyunu Serisinin Yolculuğu 1 Saat önce Devasa Canavarların Dünyası: Monster Hunter Serisinin Efsanevi Yolculuğu 1 Saat önce Retro Klasikten Modern Efsaneye: Donkey Kong Video Oyunu Serisi 2 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler