Microsoft Yıllar Önce Nintendo'yu Satın Almaya Çalışmış ve Nintendo Buna Kıçıyla Gülmüş

07.01.2021 01:49 Gazali Çetinkaya

 
2021 Xbox markasının 20. yıl dönümü ve Bloomberg bunun şerefine ilk Xbox konsolunun oluşturulmasında pay sahibi olan 20'den fazla kişiyle röportaj gerçekleştirdi. Microsoft'un çok seneler önce bazı büyük isimleri satın alma girişimleri hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

Microsoft'un eski iş geliştirme yöneticisi Bob McBreen tarafından belirtilene göre ilk olarak Electronic Arts'ı satın almaya çalışmışlar ve Electronic Arts'ın buna cevabı, teşekkürler ama kalsın olmuş.

Nintendo'yu da satın almak istemişler fakat işler yine planlandığı gibi gitmemiş. O zamanlar Microsoft'un CEO'su olan Steve Ballmer, Xbox'ın eski yöneticilerinden Kevin Bachus ve ekibine, Japonya'ya gidip Nintendo ile konuşmalarını söylemiş.

Kevin Bachus: "Satın alınmayı düşünürler mi diye Steve bizi Nintendo ile konuşmak için yolladı. Bize kıçlarıyla güldüler. Bir saat boyunca birisinin size güldüğünü hayal edin. Bu şekilde bir toplantıydı."

Nintendo ile olan hikaye bu kadar değil. Ocak 2000'de Nintendo yöneticileri Microsoft'un genel merkezine gelmiş ve beraber bir proje yapmaktan bahsedilmiş. Konsolun teknik kısmıyla Microsoft'un, oyun kısmıyla da Nintendo'nun ilgilendiği bir proje fikriymiş fakat olmamış.

Square ile Enix birleşip Square Enix olmadan önce Square'i ve NBA Jam ile Mortal Kombat geliştiricisi Midway'i de satın almak için çaba sarf etmişler. Square, teklifi çok düşük bulmuş ve Midway ile işleri nasıl yürütecekleri konusunda anlaşmaya varılamamış.

Daha fazlasını bloomberg.com üzerinde bulabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox Series X Platformlar: Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Platform Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA 6 Bazı Oyun Sitelerinde Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı 6 Dk önce The Elder Scrolls V: Skyrim'de Artık Karakteriniz Keçileri Kaçırabilir 1 Saat önce Amazon Prime Gaming'in Mayıs Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı 2 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 3 Saat önce The Forever Winter'dan Yeni Oynanış Fragmanı Geldi 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler