Microsoft'tan Bağımsız Yapımcılara Büyük Darbe

02.02.2013 14:00 Samet Konuksal


    Bu endüstride bağımsız yapımcılara en büyük desteği veren firmalardan biri olmasına rağmen Xbox Live çerçevesinde alınan bazı ilginç kararların sonucunda bağımsız yapımcılarla papaz olan Microsoft'tan önemli bir haber geldi. Firmanın Xbox 360'a oyun geliştirmek için sunduğu XNA platformu kapanıyor.
 
    Dün yayınlanan bir mektupla birlikte bu işin duyurusunu yapan Microsoft; Fez, Bastion, Dust: An Elysian Tail gibi oyunların geliştirildiği XNA platformuna yeni güncellemelerin gelmeyeceğini açıkladı. Bunun nedeni olarak Microsoft, XNA platformunun eski bir teknoloji sunduğunu ve artık kimsenin bu teknolojiyle iş yapmak istemeyeceğini öne sürdü. XNA platformu 1 Nisan 2014 tarihinde tamamen kapatılacak.
 
    XNA platformunda bağımsız geliştiriciler birbirleriyle paylaşım yapabiliyor ve basit adımlarla birlikte Xbox Live Arcade ile Xbox Live Indie Games bölümlerine oyunlar sunabiliyorlardı. Küçük yapımcılar için büyük bir nimet olan bu platformun kapanışının duyurulduğu mektupta Microsoft'un yeni planlarıyla ilgili bir açıklama yer almadı.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox 360 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2005
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ghost of Tsushima En İyi Tek Oyunculu "Playstation PC" Oyunu Oldu! 2 Saat önce Assassin's Creed Shadows Zorunlu internet Bağlantısı Gerektirmeyecek 3 Saat önce Ghost of Tsushima'nın PC Sürümünden Eş Zamanlı Oyuncu Rekoru 19 Mayıs PGL Wallachia Sezon 1 Şampiyonu Team Spirit Oldu! 19 Mayıs Yeni Skyrim Modu NPC'lerin Kafasını ve Saçlarını İyileştiriyor 19 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler