"Microsoft'un Bağımsız Oyunlara Yaklaşımı Değişti"

15.08.2013 11:56 Alkan Adakaner


     Şu sıralar Wasteland 2 ile adından söz ettiren ünlü geliştirici Microsoft, Sony ve Nintendo'nun bağımsız geliştiricilere yaklaşımı hakkında açıklamalarda bulundu. Özellikle Microsoft'un politikaları son dönemlerde oldukça değişmiş. Fargo'nun açıklamaları şu şekilde:
 
   "Microsoft'un artık elini uzatıp 'Sizi konsolumuzda istiyoruz, artık konsolumuzu artık geliştirici kiti olarak da kullanabilirsiniz, artık konsolu daha ulaşılabilir yaptık' dediğini duyuyorsunuz. Eskiden eğer oyunu önce Sony platformlarına çıkarırsanız, asla Xbox'a çıkaramazsınız şekilde bir politikaları vardı. Şu an ise daha esnekler ve farklı bir diyalog içindeler"
 
     Buna karşın Sony'nin her zaman bağımsız geliştiricilere yakın olduğunu söyleyen Fargo, hatta Sony'nin geliştiricilerin oyunlarını piyasaya çıkarabilmeleri için maddi destek bile sağladığını belirtiyor. Ayrıca Nintendo'nun da son dönemlerde bağımsız geliştiricilere ne kadar önem verdiğini söylemesi de Fargo'nun ilgisini çekmiş.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wasteland 2 Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: inXile Entertainment Dağıtıcısı: Deep Silver Tür: RPG Çıkış Tarihi: 19 Eylül 2014
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Söylenti: Yeni Tomb Raider Açık Dünya Olacak ve Hindistan'da Geçecek 1 Saat önce İddia: Resident Evil 9, Ocak 2025'te Geliyor 6 Saat önce 2024 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Kazandıran Oyunlar Açıklandı 8 Saat önce Epic Games Haftaya Hangi Oyunları Ücretsiz Verecek? 8 Saat önce Helldivers 2 Artık Steam'de PSN Hesabı İsteyecek 10 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler