Miyamoto: "Nintendo Her Zaman Kendi Tarzını Korumalı"

02.07.2014 10:44 Talha Aynacı

 
     Nintendo'nun efsane oyun tasarımcısı Shigeru Miyamoto gerçekleştirdiği bir röportajda Japon oyun devinin neden bugün oyun marketinde yer eden popüler yapımların benzerlerini yapmadığına değindi:

"Nintendo tüm bir oyun endüstrisinin basit bir parçası değil. Gerçekten de her zaman için kendine has yapımlarıyla varolan bir Nintendo jenerasyonu olması gerektiğini düşünüyorum."
 
     Nintendo'nun diğer firmalar gibi çok ciddi oyunlar yapmayı hedeflemediğini de açıklayan Miyamoto'ya göre bu Nintendo ile diğer firmalar arasında büyük fark oluşturuyor:

"Ciddi hikayeleri sevmediği veya ciddi bir oyun yapamayacak olduğum için değil, ama oyun endüstrisinde yer alan pek çok oyun tasarımcısı zaten oyunlarını ciddi ve karizmatik göstermek için büyük çaba sarfediyor. Nintendo'da çalışan pek çoğumuza göre neyin karizmatik olduğunu söylemek zor. Kendimizi bir artist, bir sahne oyuncusu olarak görüyoruz ve bizim oyun sergileme tarzımız da tuhaf, neşeli ve eğlenceli oyunlar geliştirmek."

Nintendo'nun Wii U macerası oldukça tutuk başladı ve konsol satışları halen istenilen seviyeye ulaşmış değil. Ama "tuhaf" tarzdaki oyunları konsolun kaderini değiştirecek potansiyele sahip. Zira Mario Kart 8 çıktığı dönemden bu yana 2 milyonluk satış rakamına ulaşarak gelecek Nintendo ürünlerinin nasıl bir etki gösterebileceğini ilan etti.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Helldivers 2 Kullanıcı Yorumları Olumluya Dönüyor 07 Mayıs Ghost of Tsushima PSN Zorunluğuna Sahip Olmayacak 07 Mayıs Switch 2'nin Mart 2025'ten Önce Duyurulacağı Açıklandı 07 Mayıs Switch Konsol Satışları Yükselmeye Devam Ediyor: 141.32 Milyon 07 Mayıs Esports World Cup 2024 CS2 Turnuvasına Mücadele Edecek Takımlar Belli Oldu! 07 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler