"Mobil Grafikler 2017 Sonunda PS4 ve Xbox One'ı Geçecek"

17.02.2016 20:41 Alkan Adakaner


    Mikro işlemci üreten ARM firmasının açıklamaları mobil platformların görsel yöndengelecek vaat ettiği yönünde. Yetkililer 2017 yılında mobil grafik işlemcilerin Playstation 4 ve Xbox One'dan daha iyi grafikler sunacağını söylüyorlar.
 
   ARM ekosisteminin başındaki isim Nizar Romdan; Nvidia, Samsung ve Texas Instruments ile birlikte yeni nesil konsollara eşdeğer grafiklerin gelecek yıl mümkün olacağını, hatta bu konsolların geçileceğini söylüyor.
 
    Yetkililer bu sayede hardcore oyuncuları 30 milyar dolarlık mobil pazara çekmeyi amaçlıyorlar. Yine de hesaba katmadıkları şeyler çok fazla. Örneğin o grafikleri sağlayacak cihaz o kadar küçük bir bataryadan mı alacak? Düzgün bir kontrol sistemi sunmadan hardcore oyuncuları akıllı telefon ve tabletlere çekmek mümkün mü? Mobil oyun geliştiricilerinin çoğu o grafikte oyunlar yapma kapasitesine sahip mi? Aslında bu soruların yanıtı çok açık. Hardcore oyuncuların mobil platformlara kayması şu an için neredeyse imkansız. Sadece grafikleri geliştirmek mobil cihazlar için yeterli olmayacaktır.
  

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 4 Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 152 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mitlerin ve Mücadelelerin Efsanevi Dünyası: Megami Tensei Serisinin Tüm Oyunları 2 30 Nisan Mitlerin ve Mücadelelerin Efsanevi Dünyası: Megami Tensei Serisinin Tüm Oyunları 30 Nisan Türk Telekom eSüper Kupa’nın sahibi Fenerbahçe oldu 30 Nisan inZOI’nin Yol Haritası Videosu, Yepyeni Özellikleri Gözler Önüne Seriyor! 30 Nisan Todd Howard Açıkladı: Starfield'a Konsol Mod Desteği Geliyor 30 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler