Mobil Satış Platformları Flappy İsmini İstemiyor

17.02.2014 10:13 Samet Basri Taşlı


     Geçtiğimiz ay fırtına gibi esen Flappy Bird çılgınlığı, yapımcının oyunu mağazalardan kaldırması ile birlikte bambaşka bir boyut kazanmıştı.  Ardı ardına çıkan Flappy Bird klonlarına Apple Store ve Google Play artık dur diyor.
 
     Mobil oyun geliştiricisi Ken Carpenter, kendi yaptığı Flappy Dragon isimli oyunun iTunes denetiminden geçemediğini söylüyor. Buna sebep olarak "Popüler bir ismi kullanarak yükselmeye çalışmak" sunulmuş.
 
     Carpenter bu sebeple iTunes App Store'u incelediğinde Flappy Bee, Flappy Plane, Flappy Bird Flyer gibi bir sürü uygulama olduğunu, fakat artık içinde "flappy" geçen hiç bir uygulamanın kabul edilmediğini söylüyor. Bunlardan birisi "Flappy Bird - Gift of Valentine's Day" isimli ücretsiz uygulama. İçeriğin kuşlarla bile alakası olmamasına rağmen, isminden dolayı dikkat çekiyor.
 
     Bunun ardından Google Play üzerinden de deneme yapılıyor ve "flappy" kelimesi aynı şekilde reddediliyor. Görünüşe göre "Flappy ...." oyunları mağazalara da bıkkınlık verdi. Ken Carpenter ise oyununu "Derpy Dragon" olarak satışa sundu.

İlgili İçerik Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
EA FC Rakibi Oynaması Ücretsiz Futbol Oyunu UFL'nin Betası Duyuruldu 04 Haziran Haziran Ayının Ücretsiz PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı 04 Haziran Amazon, Like a Dragon: Yakuza Dizisini Duyurdu! 04 Haziran Summer Game Fest Sunumu Bu Yıl Çıkacak Oyunlara Odaklanacak 04 Haziran Xbox Game Pass Kütüphanesinden Haziran Ayında 5 Oyun Ayrılıyor 04 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler