Monster Hunter da Sosyal Oyun Oluyor

Sosyal Monster Hunter oyunu seriyi yakından takip edenlerin iyi bilecekleri Phantom Island'ta geçecek
12.11.2011 12:36 Alkan Adakaner

      Sosyal oyunlar son dönemlerde bazı firmaların mali açıdan kurtuluş yolu oldu. Özellikle son yıllarda oldukça durgun bir dönem geçiren Japon firmalar için sosyal oyunların önemi gittikçe artıyor. Konsol ve PC oyunlarını geliştirmenin yüksek maliyeti ve kazancın düşmesi sosyal oyunları bu firmalar için daha önemli yapıyor.
 
     Capcom da Japonya'da son dönemlerin en popüler oyunu olan Monster Hunter'ı sosyal platforma taşıma kararı aldı. Monster Hunter Exploration Journal: Phantom Island adlı sosyal oyun Gree adlı Japonya'nın en büyük sosyal oyun platformlarından birinde boy gösterecek.
 
     Free-to-Play modeliyle yayınlanacak oyunda eşya satışı vs gibi yollarla para kazanılmaya çalışılacak. Japonya'daki sosyal oyuncuların %80'inin sırf bu oyunları oynamak için akıllı telefonlara geçtiğini göz önüne alırsak sanırım bu pazarın Japon firmalar için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlayabiliriz.
 
     Bizi endişelendiren Capcom gibi firmaların sosyal oyunlardan çok para kazanmaya başladıklarında konsol oyunculuğunu (ne de olsa konsol tabanlı bir firmadır) unutup unutmayacağı. Paranın firmaları değiştirdiğini Valve'a bakarak anlamak mümkün.  
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Monster Hunter Frontier Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Capcom Dağıtıcısı: Capcom Tür: MMO-RPG Çıkış Tarihi: 24 Haziran 2007
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Fragmanı Disslike Yağmuruna Tutuldu 2 Saat önce Manor Lords İçin Oldukça Komik Bir Shrek Modu Yayınlandı 3 Saat önce Baldur's Gate 3 iPad ve iPhone Cihazlarına Gelebilir 4 Saat önce Activision'ın Zamanında Tony Hawk's 3 + 4 Projelerini Reddettiği Bildriildi 5 Saat önce Kingdom Come: Deliverance 2'nin Savaş Sisteminden Kısa Bir Kesit 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler