Nintendo 3DS Konferansından En Önemli Ayrıntılar !

Konferans özellikle 3DS kullanıcılarının yakından ilgileneceği duyurulara sahne oldu.
13.09.2011 13:03 Talha Aynacı

 
     Bilhasssa Japon oyun endüstrisinin büyük önem verdiği ve son yıllarda eski heyecanını yitiren Tokyo Oyun Fuarı öncesinde Nintendo, tartışmalara sebep olan el konsolu 3DS için gerçekleştirdiği konferansında yazılım ve donanım kategorilerinde önemli detayları açıklığıa kavuşturdu.
 
     Konferans, bu yıl 25. yaşını kutlayan The Legend of Zelda serisi namına orkestral müzik ziyafetiyle başladı. Nintendo Wii'nin jubilesi niteliğinde olacak The Legend of Zelda: Skyward Sword'a ait enfes bir sinematik bu orkestraya eşlik etti. Serinin babası Miyamoto kutlamalar hakkında açıklama yapmasının ardından DSiWare için yeniden yapılan Four Swords gösterildi. Skyward Sword hakkında da bilgiler veren Miyamoto, yapımı 5 yıl süren oyunun 50 ila 100 saate varan bir oynanış süresi olacağını vurguladı. Skyward Sword'un sunumu sırasında Wii Motion Plus'ın etkisi bir hayli ön plandaydı.
 

     Ardından sahneyi Nintendo başkanı Satoru Iwata aldı. Iwata, Dragon Quest X, Just Dance Wii, yeni Kirby oyunu, Skyward Sword ve PokePark 2 gibi oyunları işaret ederek Nintendo Wii'nin halen bereketli bir dönemde olduğunu vurguladı. Ardından Skward Sword'a ait özel Wii paketinde altın rengi bir WiiMote beraberinde 25. yıla özel konserlerden derlenen soundtrack albümünün geleceğini belirtti.
 
     Nintendo 3DS cephesinde ise ilk duyuru, yeni renk seçeneği Misty Pink oldu. Nintendo'nun Wii ve DS'de olduğu gibi 3DS'de de azımsanmayacak bir bayan müşteri kitlesi bulunduğuna değinen Iwata, bu yeni renk seçimi yanı sıra bayanların ilgisini çekecek oyunları tanıttı. Misty Pink rengine sahip 3DS'ler 20 ekimde Japonya marketlerini süsleyecek.
 

 
     Nintendo 3DS için yazılım güncellemeleri de  yolda. Nintendo başkanı Iwata, eShop ve Mii Plaza'da değişiklikler yaşanacağını ve 3D video  kaydetme özelliğini getireceğini vurguladı. Nintendo 3DS için video kaydetme özelliği kasım ayında gelecek.
 
     Ardından el konsolunun büyük merakla beklenen Super Mario 3D Land, Mario Kart 3DS, Paper Mario ve Luigi's Mansion 2 gibi oyunlarına yoğunlaşıldı.  Super Mario 3D Land'ın çıkış tarihi hiç mi hiç uzak değil: 13 kasım !  Mario Kart 3DS'in de aralık ayında çıkacağını bir kez daha hatırlatalım. Mario Tennis, Paper Mario, Kid Icarus: Uprising ve Luigi's Mansion 2'yi ise ancak 2012 yılında görebileceğiz.
 
     Nintendo 3DS için duyurulan yeni oyunlarsa bir hayli ses getirdi. Hiç kuşkusuz bu duyuruların başını Monster Hunter 4 çekiyor. Zira Monster Hunter 3 G duyurusunun ardından kimse böyle bir ihtimal üzerinde durmuyordu ancak Monster Hunter 4 konferansta bomba etkisi yaptı. Monster Hunter 3 G, 10 aralık tarihinde raflarda yer edecek ancak MH 4 için net bir çıkış tarihi yok.
 
    
     Konferansın dikkat çeken bir diğer yapımı ise Square Enix imzalı Bravely Default: Flying Fairy oldu. Harika animasyonlara sahip RPG türü oyun AR kartlarını kullanıyor olmasıyla da ilgi çekti.Yayınlanan ilk ekran görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz.
 
     Yepyeni bir Fire Emblem oyunu, Tomodatch Collection isimli arkadaşlık oyunu,  ritim türü ve henüz ismi netlik kazanmayan ve AR kartlarını da destekleyen Project Mira, Ace Combat: 3DS, online özellikleriyle öne çıkan Animal Crossing, Tekken 3D, Style Savvy, Dynasty Warriors: VS gibi oyunlar kısaca duyuruldu/tanıtıldı. Fatal Frame'e bir hayli benzeyen Spirit de dikkat çekenler arasında yer aldı.
 

     Tabii konferansın en dikkat çeken duyurularından birisi de geçtiğimiz günlerde Famitsu tarafından ilk bilgilerine eriştiğimiz  ikinci circle pad eklenti aparatı oldu. 10 aralık tarihinde  ve 1.500 Yen ( 19 $ ) fiyat etiketiyle Japonya çıkışını gerçekleştirecek olan circle pad eklentisi tek bir kalem pille çalışacak. Eklentinin batı çıkışı hakkında net bir bilgiye yer verilmedi. Eklenti circle pad'in Monster Hunter serisi için düşünüldüğü söylense de; Resident Evil: Revelations, Metal Gear Solid : Snake Eater 3D, Ace Combat: 3D Cross Rumble, Dynasty Warriors VS ve Kingdom Hearts 3D gibi yapımlar da bu eklentiden yararlanacak.
 
Nintendo 3DS 2011 Konferansı'ndan aktaracaklarımız şimdilik bu kadar.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo 3DS Platformlar: 3DS Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 25 Mart 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 41 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Cities Skylines 2 DLC'si Bir Kez Daha Ertelendi 18 Eylül Square Enix: Final Fantasy 16'nın Satışları Beklentinin Altında Kaldı 18 Eylül Dead by Daylight Yan Oyunu Project T İptal Edildi 18 Eylül Horizon Zero Dawn Remastered PS5 ve PC İçin Derecelendirildi 18 Eylül Yeni Battlefield Oyunundan Çeşitli Detaylar Ortaya Çıktı 18 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler