Nintendo 3DS'in Fiyatı Ağustos'ta Düşüyor

Bakalım Nintendo, 3DS'te izlediği yanlış politikaları düzeltebilecek mi?
28.07.2011 11:24 Alkan Adakaner


     Nintendo için son dönemlerde işler yolunda gitmiyor. Wii satışları düştüğü gibi 3DS'in satışları da beklentiği gibi gitmiyor. Bu durumda Nintendo'nun ciddi kararlar almaktan başka çaresi de kalmadı. Firmanın 2011 mali yılının ilk çeyrek raporları açıkladı, bu raporlarda 3DS için indirim sözü verildi.
 
     Raporlarda Eylül ayıyla birlikte başlayan 3. çeyrekte Japonya, Avrupa ve Amerika'da 3DS'in fiyatının düşürüleceği açıklanmış. Playstation Vita'nın piyasaya çıkmasında önce doğru bir karar alındığını söyleyebiliriz.
 
     2011 mali yılının ilk döneminde Nintendo, 4.53 milyon adet 3DS sattığını açıkladı. Cihazın az sayıda oyunu olması, 1. parti desteğinin olmamasını da göz önüne alırsak bu duruma şaşmamak gerekiyor.
 
    Wii U'nun 2012'de çıkacağının tekrar belirtildiği raporlarda Wii'nin satış rakamları da açıklandı. Geçen yıl aynı mali dönemde 3.04 milyon adet satan Wii, bu yıl ise 1.56 milyon adet satabilmiş. Bu yılki mali dönemde Wii yazılım satışları ise 13.44 milyon adet oldu.
 
     Nintendo'nun işleri DS konusunda da yolunda gitmiyor. Geçen yılki mali yılın ilk döneminde 3.15 milyon adet konsol satan Nintendo, bu yıl ise 1.44 milyon adet DS satabildi. Bu yılki ilk çeyrek raporlarında ise 12.44 milyon adet oyun satıldığı görülüyor.
 
Güncelleme: Nintendo 3DS'in fiyatının 249 dolardan 169 dolara düşeceğini açıkladı. Konsol Avrupa'da 12 Ağustos'tan itibaren indirimli olarak satılacak.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo 3DS Platformlar: 3DS Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 25 Mart 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Cities Skylines 2 DLC'si Bir Kez Daha Ertelendi 18 Eylül Square Enix: Final Fantasy 16'nın Satışları Beklentinin Altında Kaldı 18 Eylül Dead by Daylight Yan Oyunu Project T İptal Edildi 18 Eylül Horizon Zero Dawn Remastered PS5 ve PC İçin Derecelendirildi 18 Eylül Yeni Battlefield Oyunundan Çeşitli Detaylar Ortaya Çıktı 18 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler