Nintendo: 6.68 Milyon Adet 3DS Satıldı

Bu dönemlerde 3DS kullanıcılarını güzel oyunlar bekliyor
27.10.2011 15:34 Alkan Adakaner

 
     Nintendo'nun zor bir çıkış süreci yaşayan konsolu 3DS'in satışları oldukça iyi gidiyor. Nintendo'nun duyurusuna göre konsolun piyasaya çıkışından 30 Eylül'de kadar 6.68 milyon adet 3DS satıldı. Nintendo'nun satış rekoru kıran taşınabilir cihazı DS ise piyasaya çıktığında aynı zaman aralığında 6.65 milyon adet satabilmişti.
 
     3DS Japonya'da Şubat ayında piyasaya çıkmıştı, bir ay sonra da konsolu Avrupa ve Amerika'da görme şansı yakalamıştık. Nintendo Nisan ve Temmuz ayları arasında 710.000 adet 3DS satıldığını, buna karşın fiyat indirimi sonrası ise cihazdan 2.36 milyon adet sattığını duyurdu. Ayrıca Legend of Zelda: Ocarina of Time'ın 1 milyondan fazla sattığı 3DS'in bugüne kadar 17.56 milyon adet oyunu satılmış.   
 
     Bu arada Nintendo DS'in toplamda 150 milyona, Wii'nin ise 90 milyona yaklaştığını hatırlatalım. Nintendo bu konsollardaki oyuncu kitlesini kaybetmemek için büyük çaba harcayacaktır. Zaten son dönemlerde önemli adımlar da atıyorlar.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo 3DS Platformlar: 3DS Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 25 Mart 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mortal Kombat 1 DLC Karakteri Homelander'a İlk Bakış Atıldı 18 Dk önce Sony Geri Adım Attı: Helldivers 2'den PSN Zorunluluğu Kaldırıldı! 55 Dk önce Mayıs Ayında Türkçe Dil Desteğiyle Çıkacak Oyunlar 05 Mayıs Elden Ring'e Shadow of the Erdtree'den Sonra DLC Gelmeyecek 05 Mayıs Lords of the Fallen Game Pass'e Gelebilir 05 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler