Nintendo Konsol & Oyun Satış Miktarlarını Açıkladı

29.01.2014 11:23 Alkan Adakaner


    Nintendo cephesinde Wii U konusunda işlerin yolunda gitmediği biliniyor. Yapılan açıklamalara göre toplamda 6 milyona yaklaşan Wii U son 9 ayda ise sadece 2.41 milyon adet satabilmiş. Nintendo Mart sonunda bitecek mâli yılda toplam 2.8 milyon Wii U satmayı hedefliyor.
 
    Bu arada The Legend of Zelda: The Wind Waker HD, Wii U Party ve Super Mario 3D World gibi popüler Wii U oyunlarının her biri Noel döneminde 1 milyondan fazla satmışlar. Özellikle Super Mario 3D World'un çok daha iyi bir performans göstermesi bekleniyordu. Bu mali yılda toplamda ise 15.96 milyon Wii U oyunu satılmış. Konsol çıktığından beri ise 30 milyona yakın oyun satıldığı açıklandı.
 
    Diğer taraftan Nintendo 3DS'in satışları ise 43 milyona ulaşırken, oyunları ise 152 milyon adet satmış. Firmanın bir önceki konsolları Wii 100.90 milyon adet bu konsolun oyunları ise 892 milyon adet satıldı. Nintendo DS ise toplamda 153 milyon satarken oyunlarının 942 milyon adet sattığı belirtiliyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 1 Saat önce The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 1 Saat önce Gray Zone Warfare PC Sistem Gereksinimleri 2 Saat önce Deus Ex İçin RTX Remix Modu Yayınlandı 3 Saat önce Suşi Dükkanı İşletebileceğiniz Rolling Hills 4 Haziran'da Geliyor 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler