Nintendo: "Mobil Oyunları Kendimiz Geliştireceğiz"

19.03.2015 11:45 Alkan Adakaner


    Bildiğiniz gibi Nintendo, DeNA adlı geliştirici ile işbirliğine gittiğini ve mobil platformlar için oyun geliştirileceğini açıklamıştı. Daha önce de mobil oyunlarıyla tanıdığımız DeNA'nın bu oyunları geliştireceğini düşünürken Nintendo'dan farklı bir açıklama daha geldi.
 
     Nintendo başkanı Satoru Iwata, akıllı cihazlar-mobil platformlar için geliştirilecek oyunların çoğunun bizzat Nintendo tarafından geliştirileceğini açıkladı. Yine de nasıl, ne tür oyunlar geliştirileceği gibi konular DeNA ile görüşülüp bir plan çıkarılıyormuş.
 
    Bu arada Satoru Iwata her ne kadar mobil oyunlar geliştirecek olsalar da firmanın asıl odak noktasının konsollar olacağını tekrar vurguladı. Gerçi Iwata daha önce batsak da mobil oyunlar geliştirmeyeceğiz demişti. Bakalım zaman ne gösterecek.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo 3DS Platformlar: 3DS Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 25 Mart 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 1 Saat önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 1 Saat önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 2 Saat önce PS5 Özel Oyunu Stellar Blade Nasıl Olmuş? (Video) 2 Saat önce Siyah Beyaz Renkleriyle Hauntii 23 Mayıs'ta Çıkacak 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler