Nintendo Wii'nin Üretimi Durduruldu

21.10.2013 14:29 Gökhan Yılmaz

 
     Nintendo Japonya'nın yaptığı açıklama ile birlikte Wii üretiminin resmi olarak durdurulduğu duyuruldu. Nintendo'nun beşinci ev konsolu devri böylelikle sona ermiş oldu.
 
     Açıklama ile birlikte Nintendo Wii'nin şu ana kadar 100.4 milyon adet satıldığı belirtiliyor. Bu satışları an itibariyle geçen konsollar sadece Game Boy ve DS olabiliyor.
 
     Nintendo Wii'nin en çok eleştiri aldığı nokta çok fazla genele hitap etmesi olmuştu. Asıl çekirdek kitlenin bir noktada kenara itilmesi bu başarısının nedenlerinden de biri oldu. Yine de Super Mario Galaxy 1 ve 2, The Legend of Zelda: Skyward Sword, MadWorld, Xenoblade Chronicles, Monster Hunter Tri ve bunlar gibi ilk elden geliştirilen oldukça başarılı oyunlara sahip oldu. Şimdi Nintendo'nun asıl odak noktası, PlayStation 4 ve Xbox One gibi diğer yeni nesil konsollardan bir yıl önce çıkan Wii U oldu diyebiliriz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo Wii Platformlar: Wii Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Aralık 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 19 Nisan Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 19 Nisan The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 19 Nisan Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 19 Nisan Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 19 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler