Nintendo'nun Yeni Patentleri NX Hakkındaki Söylentileri Güçlendiriyor

12.08.2016 10:08 Gazali Çetinkaya

   NeoGAF tarafından keşfedilen Nintendo'ya ait Ocak 2016 patentleri gün yüzüne çıktı ve bu patentler Eurogamer tarafından ortaya atılan söylentileri güçlendirecek cinsten.
 
   Bunlardan ilki ise sökülüp takılabilir olan kontrolcü aksesuarı. Tablet şeklinde olan konsolun sağ tarafından takılan aksesuar Nintendo 3DS konsolunda bulunan ekstra circle pad aksesuarını da andırıyor.
 
 
   İkinci alınan patent ise farklı olarak hareket tabanlı teknolojiyi destekleyen bir patent. Aksesuar takılı olmadığında kullanılan bu teknoloji yanda bulunan kamera sayesinde hareketleri algılayıp menü ve oyunlarda bulunacağı görünüyor. Aşağıdan birkaç görseline göz atabilirsiniz. 
 
 
 
 
 
   Eurogamer'ın paylaştığı bilgide NX'in çok güçlü bir taşınabilir el konsolu olacağı belirtilip Nvidia'nın mobil işlemcisi Tegra'nın yer alacağı ve bir aparat sayesinde televizyona bağlanıp büyük ekranda da oyun oynatacağı söylenmişti.
 
  MCV'nin Nintendo'ya yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre de NX'in çıkışından sonraki 6 aylık süreçte konsola Mario ve Pokemon oyunu geleceği de söyleniyor. Şu ana kadar NX için onaylanan 4 oyun bulunmakta bunlar ise; The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Just Dance 2017, 2017 yılında çıkış yapacak yeni Sonic oyunu ve Dragon Quest X.
 
   NX'in 2017 Mart ayında çıkış yapması bekleniyor. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo Switch Platformlar: Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 3 Mart 2017
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 01 Mayıs Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi PlayStation Plus'a Geldi 01 Mayıs Deliver Us Mars Stüdyosu KeokeN Tüm Ekibi Dağıttı 01 Mayıs Fallout Dizisi İki Haftada 65 Milyon İzleyiciye Ulaştı 01 Mayıs Assassin’s Creed Mirage iPhone 15 Pro'ya Geliyor: Tarih Verildi 01 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler