Nvidia'nın Piyasa Değeri Amazon'u Geçti

14.02.2024 17:09 Mehmet Tandoğan

 
 
Teknoloji şirketi Nvidia, Pazartesi günü piyasada yeni bir değer yakaladı ve bu değerle beraber 20 yılı aşkın bir süredir ilk kez Amazon'un piyasa değerini geçti.
 
Nvidia'nın değeri katlanmaya devam ediyor 
 
 
 
Bloomberg'ın ortaya çıkardığı bir rapora göre dünyanın önde gelen yapay zeka çipi tasarımcısı ve tedarikçisi olan Nvidia'nın hisseleri yüzde 2.9 oranında artış göstererek 1.83 trilyon dolarlık bir değere ulaştı. Bu değerle beraber Amazon'un önüne geçti.
 
Diğer büyük teknoloji şirketlerine bakacak olursak Alphabet'in 1.85 trilyon dolar, Apple'ın 2.9 trilyon dolar ve Microsoft'un 3.11 trilyon dolarlık bir piyasa değerine sahip olduğunu söyleyebiliriz.
 
Nvidia geçtiğimiz süreçte GeForce RTX 40 Super Serisi ekran kartlarını piyasaya sürdü. Bu ekran kartlarının fiyatları 599 dolardan başlıyor. Geçtiğimiz hafta ise Nintendo'nun duyurulmamış bir sonraki Switch konsolunun özel bir Nvidia çipine sahip olacağı iddia edildi.
 
Öte yandan VGC geçen yaz "Switch 2" için geliştirme kitlerinin önemli ortak stüdyoların elinde olduğunu bildirdi. Ayrıca yeni el konsolu 2024'ün sonlarında bekleniyor.

İlgili İçerik Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
The Witcher 3 Resmi Mod Aracı REDkit Oyunculara Sunuldu 6 Dk önce Hayatta Kalma Aksiyon Oyunu V Rising, 11 Haziran'da PS5 için Çıkıyor 1 Saat önce RPG Card-en-Ciel, 24 Ekim'de Konsollar ve PC İçin Çıkış Yapıyor 1 Saat önce RPG Tales of the Rays, 23 Temmuz'da Japonya'da Hizmeti Sona Eriyor 1 Saat önce CCT Sezon 1 Global Finalleri'nde Playoff Karşılaşmaları Başlıyor! 1 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler