Oğlu £1,150 Harcadı, Microsoft'tan Özür Bekledi

13.07.2012 20:43 Samet Konuksal


  İngiltere'de bir baba ve oğul, yaşadığı 'ilginç' olayla birlikte haberlerin gündemine geldi. 12 yaşındaki oğluna kredi kartını kullanması için izin veren Sam Ghera, sonucu gördükten sonra bahaneyi Microsoft'ta buldu.
 
   Bir günde Call of Duty ve FIFA gibi oyunlara Xbox Live üzerinden 100'er sterlin harcayan ve toplamda 1.150 pounda kadar ulaşan Ghera'nın 12 yaşındaki oğlu, sistemin gerçek para kullanmadığını sandığını söyledi. Bunu destekleyen Sam Ghera da, "Oğlumun gerçek para harcadığından haberi yoktu." dedi.
 
   Ek olarak Ghera, Microsoft'ta bir açık yakalayarak, "eBay veya iTunes gibi sitelerde gerçek parayla alışveriş yapacakken sizden bir şifre istiyor. Fakat Xbox Live'da gerçek parayla alışveriş yapmak bir tıka bakıyor. Sonrasında ise paralarınız gidiyor.
 
   "Microsoft'la altı ay önce iletişime geçtim fakat her seferinde 'ilgileneceğiz' dediler. Ben hala geri dönmelerini bekliyorum. Bir özür bile bizim için iyi olurdu fakat benim bu işin peşinden gitmemdeki amaç diğer anne-babaların da aynı duruma düşmemeleri adına." sözlerini söyledi.
 
    Haberin yayılmasının ardından ise Microsoft'tan cevap geldi. Microsoft sözcüsü, "Müşterilerimizin alışveriş yapacakları sırada ne kadar harcadıkları ve ne tip bir birim kullandıkları ekranda gözüküyor. Ayrıca anne-babalar için oluşturduğumuz ebeveyn koruma sistemiyle birlikte Xbox Live'dan harcama yapmayı kapatmak da sizin elinizde. Tüm bunların haricinde her yapılan alışveriş, Xbox Live hesabınızın kayıtlı olduğu mail adresine de e-posta olarak gidiyor." sözleriyle birlikte alınan önlemleri listeledi ve suçun babaya ait olduğunu söyledi.
 
   Tabii burada her ne kadar bir mağduriyet söz konusu olsa da, 12 yaşındaki çocuğun eline kredi kartını uzatıp da, onun ne yapacağını takip etmemeyen babanın Microsoft'u suçlaması da oldukça garip.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox 360 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2005
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 40 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PlayStation Plus Mayıs 2024 Ücretsiz Oyunları Açıklandı 02 Mayıs Senua’s Saga: Hellblade 2 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Açıklandı 02 Mayıs Starfield'a 15 Mayıs'ta Gelecek Güncelleme Neleri İçerecek? 02 Mayıs Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 02 Mayıs The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 02 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler