Onaylandı: Microsoft Minecraft Yapımcısı Mojang'i 2.5 Milyar Dolara Satın Aldı

15.09.2014 16:41 Ömür Gencer


    Geçtiğimiz günlerde Microsoft'un Minecraft'ın yapımcısı Mojang'i satın aldığı yönünde söylentiler ortaya çıkmıştı. Microsoft bugün yayınladığı bir açıklamayla Mojang'i 2.5 milyar dolara satın aldığını resmi olarak duyurdu.
 
     Xbox'ın başı Phill Spencer, Xbox Wire üzerinden yaptığı açıklamada Microsoft'un Minecraft'daki potansiyeli gördüğünü ve Microsoft'un farklı donanımlardaki yeni oyunculara ulaşmasında oyunun yardımcı olacağını belirtti. Minecraft topluluğunun ve serinin büyümeye devam edeceğini söyleyen Spencer, ayrıca Minecraft'ın iOS, Android ve PlayStation gibi platformlarda yer almaya devam edeceğini dile getirdi.
 
     Bunun yanında Mojang'ın resmi sitesi üzerinden yaptığı açıklamada şirketin satılma sebebi olarak firmanın kurucusu Markus Persson'un bu kadar büyük bir sorumlulukla baş etmek istememesi gösterildi. Açıklamaya göre Persson, hiçbir zaman Minecraft'ın bu kadar büyümesini istememiş. Bu baskı yapımcının diğer oyunlar üzerine yoğunlaşmasını da engellemiş. Son olarak yapılan açıklamada firmanın kurucuları Carl Manneh, Markus Persson ve Jakob Porsér'in Mojang'den ayrılacağı belirtiliyor. Yani bu üç ismi Minecraft ile ilgili hiçbir projede görmeyeceğiz.
 
     Phill Spencer'ın; Minecraft, Mojang ve firmanın Microsoft ile olan ilişkisinden bahsettiği videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. Yayınlanan bu videoda Minecraft'ın büyük bir kitleye hitap ettiği ve oyunun büyümeye devam edeceğine değiniliyor. Son olarak her yıl düzenlenen Minecon etkinliğinin düzenlenmeye devam edeceğinin altını çizelim.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Minecraft Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Notch Dağıtıcısı: Mojang Specifications Tür: Adventure Çıkış Tarihi: 18 Kasım 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 30 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA 6 Bazı Oyun Sitelerinde Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı 6 Saat önce The Elder Scrolls V: Skyrim'de Artık Karakteriniz Keçileri Kaçırabilir 7 Saat önce Amazon Prime Gaming'in Mayıs Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı 8 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 9 Saat önce The Forever Winter'dan Yeni Oynanış Fragmanı Geldi 9 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler