Ortadoğu Oyun Satışlarının %40'ı PS3'te

27.11.2010 12:06 Alkan Adakaner

 
 
     Ortadoğu ve bizim gibi ülkelerde korsan kullanımı çok fazla. Dünyanın her yerinde korsan oyun olsa da Ortadoğu ülkelerinde durum biraz farklı. Buralarda orijinal oyun satışı da çok az.
 
    Bir araştırmaya göre Ortadoğu pazarında Playstation 2 kullanıcılarının %99'u kopya oyun kullanıyor. PS2 bu konuda en çok zarar gören konsol konumunda bulunuyor.
 
     Playstation 3 ise korsana karşı ayakta kalabilen tek sistem olarak (tamam yeni bir savaş başladı Sony ve korsancılar arasında) dikkat çekiyor. Bu bölgede orijinal oyun satışlarının %40'ını PS3 oluşturuyor.
 
     Bu bölgede Slim modelin çıkmasıyla PS3 sayısı Xbox 360 sayısının 3 katına çıktı ve konsolun önemli oyunları da Xbox 360'takilerden 5 kat daha fazla satıyor.
 
   Şu konuda herkes hem fikir ki, Türkçe oyunlar çıkmaya başlıyorsa bunun en büyük nedeni Playstation 3'te orijinal oyun satışının artmasıdır. Umarız orijinal oyun satışında bir düşüş olmaz da Türkçe oyunlar görmeye devam ederiz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty: Black Ops 6 İçin Live Action Fragman Yayınlandı 4 Saat önce PlayStation Plus'a Haziran Ayında Gelecek Oyunları Açıklandı 5 Saat önce Öldükten Sonra Steam Hesabınıza Ne Olacak? İşte Cevabı 6 Saat önce Dragon's Dogma 2'nin 40 Günde 3 Milyon Adet Sattığı Açıklandı 7 Saat önce Xbox Uygulaması Black Ops 6'nın Game Pass'e Geleceğini Doğruladı! 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler