Oxford'a Göre Oyunlarda Sinire Yol Açan Şey Şiddet İçeriği Değil

Hangimiz sürekli kafamızdan vuran camper'ı bıçaklamak istemedik ki ?
08.04.2014 14:06 Ömür Gencer

 
   Oxford İnternet Enstitüsü ve Rochester Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre oyun oynarken görülen agresif tavırlarımız daha çok başarısız olunduğunda ortaya çıkıyormuş. Oyunu oynamakta zorluk çeken birinin daha fazla sinirlendiği görülmüş. Rochester Üniversitesi Profesörü: "Çalışma, oyunlardaki şiddet içeriğinin oyuncuları hiç etkilemediğini söylemiyor; daha çok öfkenin oyuncunun, oyunun kontrolü altında hissetmediğinden ya da başarısız olduğundan ortaya çıktığını gösteriyor." diyerek skor tablosunun bir oyuncu için ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor.
 
   Valve'un meşhur oyunu Half Life 2 için, silahlarla öldürmek yerine oyuncunun imleçle işaretleyerek rakibini yok ettiği bir mod yapılarak oyuncuların öfkesini gözlemlenmiş, fakat gözlemciler bu modu oynayan ve normal Half Life 2 oynayan oyuncular arasında kayda değer bir sinirlenme farkı görmemişler.
 
   Üstelik araştırmada bir çoğumuzun ısrarlar geçtiği tutorial bölümlerini geçen oyuncuların, kontrolleri tam kavrayamadığından daha çok öfkelendiği görülmüş.
 
   Oxford Üniversinden D. Andew Pzybylski,"Eğer oyuncu, oyunun kontrolü veya tasarımı yüzünden sekteye uğratılırsa öfkelenebilir. Bu da oyuncunun sakin bir şekilde oyunu oynaması için kontrolleri iyice kavramasını gerektiriyor. Şiddet içerikleri öfkeyi çokta etkilemiyor." diyerek aslında şiddet içeriyle öfkemizin pek de alakasının olmadığını belirtiyor.

İlgili İçerik Yorumlar 23 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 1 Saat önce The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 1 Saat önce Gray Zone Warfare PC Sistem Gereksinimleri 2 Saat önce Deus Ex İçin RTX Remix Modu Yayınlandı 3 Saat önce Suşi Dükkanı İşletebileceğiniz Rolling Hills 4 Haziran'da Geliyor 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler